Omgevingsvergunning Zonnepark Opeinde

Logo Smallingerland

 

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat zij voornemens zijn op grond van artikel 2.12 lid 1 onder a, onder 3⁰ van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een omgevingsvergunning te verlenen voor het realiseren van een zonnepark aan de Legauke in Opeinde.

 

De gemeenteraad van Smallingerland heeft op 6 april 2021 besloten een ontwerpverklaring van geen bedenkingen (VVGB) af te geven over de realisatie van dit zonnepark.

 

De ontwerp omgevingsvergunning, ontwerp VVGB en bijbehorende stukken liggen met ingang van 20 mei 2021 voor zes weken ter inzage.

 

Voorwaarde

Voorwaarde voor het verlenen van de definitieve omgevingsvergunning is dat er een akkoord bereikt wordt over financiële participatie van het dorp Opeinde. Hierover vinden nog onderhandelingen plaats. De wijze van financiële participatie zal in een af te sluiten planovereenkomst met de initiatiefnemer worden vastgelegd.

 

Bekijken

De ontwerp omgevingsvergunning en ontwerp verklaring van geen bedenkingen ligt ter inzage:

• In het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten, elke werkdag van 8.30 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 18.30 uur;

• Op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met plannummer NL.IMRO.0090.OV2021BGB087-0301.

 

Reageren

Gedurende de reactietermijn van donderdag 20 mei 2021 tot en met woensdag 30 juni 2021 kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze tegen de ontwerp omgevingsvergunning en ontwerp VVGB indienen. Uw schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan: Het college van burgemeester en wethouders Gemeente Smallingerland, postbus 10.000, 9200 HA te Drachten. Voor meer informatie over de ontwerp omgevingsvergunning en ontwerp VVGB of het maken van een afspraak voor het mondeling indienen van zienswijzen, kunt u een contact opnemen met een medewerker van de afdeling Ontwikkeling, tel. (0512) 581 234.

 

ONTW/WD

 

 

 

Naar boven