Ter inzagelegging ontwerpbestemmingsplan “Uitbreiding Aldi Groningerstraat 340” te Assen

Logo Assen

Inleiding

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat vanaf 20 januari 2021 gedurende een termijn van 6 weken het ontwerpbestemmingsplan “Uitbreiding Aldi Groningerstraat 340” met identificatienummer NL.IMRO.0106.02BP20190799-B001 (ex artikel 3.8 lid 1 van de Wro) ter inzage ligt.

Aanleiding

De directe aanleiding van dit bestemmingsplan is het planologisch mogelijk maken van de uitbreidingsplannen (190 m²) van de Aldi aan de Groningerstraat 340 te Assen aan het oostelijke deel van het bestaande gebouw. In 2019 hebben wij voor de uitbreiding van het bestaande pand aan de oost- en zuidkant van het gebouw een vergunning verleend, omdat de uitbreiding buiten het bouwvlak viel. Aldi is van plan om het pand ook in de toekomst ten behoeve van winkel comfort uit te breiden en die uitbreidingsmogelijkheid wil hij alvast vastgelegd hebben in een bestemmingsplan. In dit bestemmingsplan nemen wij ook de bestaande planologische situatie van Aldi op deze locatie mee. Op deze manier geldt voor deze locatie 1 planologisch regiem waarin alle geldende rechten en plichten zijn geregeld.

Waar kunt u het plan inzien

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 20 januari 2021 in papiervorm voor 6 weken ter Inzage bij de Infobalie van het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. Gezien het coronavirus en de maatregelen die momenteel van kracht zijn om de verspreiding van het coronavirus te beperken heeft het onze voorkeur om telefonisch of via de mail contact met ons op te nemen. Dan kunnen wij u de stukken via de mail doen toekomen. Voor vragen ten aanzien van het bestemmingsplan kunt u terecht bij mevrouw A. Aminzaie Haidari, via het telefoonnummer 14 0592 of via info@assen.nl .

De digitale versie van het plan met planidentificatienummer NL.IMRO.0106.02BP20190799-B001 is in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl .

Mocht u niet in staat zijn om de stukken via www.ruimtelijkeplannen.nl in te zien en indien het ook niet mogelijk is de stukken via de mail te ontvangen dan kunt u alleen op afspraak langskomen om de stukken in te zien. Dit kunt u doen via het algemene nummer 14 0592 of via info@assen.nl. Voor de actuele openingstijden verwijzen wij u naar www.assen.nl.

Hoe kunt u reageren

Een ieder kan op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) in combinatie met artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening binnen de bovengenoemde termijn zienswijzen inbrengen tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Schriftelijke zienswijzen tegen een ontwerpbestemmingsplan kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Assen, postbus 30018, 9400 RA Assen.

Zienswijzen gericht tegen een ontwerpbestemmingsplan worden betrokken bij de vaststelling van het plan door de gemeenteraad.

ASSEN, 19 januari 2021

 

Naar boven