Ontwerp bestemmingsplan Barracudastraat - Snoekstraat

Logo Almere

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor het gebied Barracudastraat – Snoekstraat een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid. 23 april 2021 heeft de gemeenteraad besloten dat voor het bestemmingsplan geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld. Het ontwerp bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken (waaronder het m.e.r- beoordelingsbesluit) met ingang van donderdag 20 mei 2021 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met woensdag 30 juni 2021).

 

Deze publicatie dient tevens te worden opgevat als de kennisgeving als bedoeld in artikel 1.3.1. Bro (melding voornemen bestemmingsplanherziening). Voor bovengenoemd bestemmingsplan wordt geen milieueffectrapport opgesteld. Wel wordt advies ingewonnen bij de wettelijke overlegpartners.

 

Wat houdt het plan in?

Het ontwerp bestemmingsplan betreft de percelen tegenover Barracudastraat 2 tot en met 14 en is opgesteld om de bouw van 56 seniorenwoningen (sociale huur) mogelijk te maken. Vanwege de vergrijzing is er een grote vraag naar seniorenwoningen. Op dit moment zijn er onvoldoende geschikte woningen voor ouderen die binnen de wijk willen doorstromen. Met dit plan wordt tegemoetgekomen aan deze wens. Het project Leeghwaterhof aan de Barracudastraat is in april 2019 aangewezen voor de voordeelregeling: Bouwen voor de buurt. Hiermee worden de woningen met voorrang beschikbaar gesteld aan senioren uit de wijk en komen er gezinswoningen vrij voor (jonge) gezinnen. In de toelichting van het bestemmingsplan is een vormvrije m.e.r-beoordeling opgenomen. Hieruit blijkt dat de bouw geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu met zich meebrengt.

 

Hoe kunt u reageren?

Van donderdag 20 mei 2021 tot en met woensdag 30 juni 2021 kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan indienen. U kunt ook digitaal een zienswijze indienen via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure

Hiervoor heeft u uw DigiD nodig.

U kunt uw zienswijze richten aan: het college van burgemeester en wethouders van Almere, Postbus 200, 1300 AE Almere, o.v.v. ‘ontwerp Barracudastraat – Snoekstraat . Het is ook mogelijk uw zienswijze mondeling in te dienen. In dat geval kunt u een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling SBL op telefoonnummer 14036 (vraag naar het secretariaat van de afdeling SBL).

 

Waar kunt u het plan inzien?

In verband met de Coronacrisis is het ontwerp bestemmingsplan alleen digitaal beschikbaar. De digitale versie van het ontwerp bestemmingsplan is in te zien via de landelijke website https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/?planidn=NL.IMRO.0034.BP2P06-on01

De bestanden van het ontwerp bestemmingsplan kunt u downloaden op: https://digitaleplannen.nl/0034/8C488D23-D26B-4E0E-842C-BFBA235CCF4A/

Voor vragen over het ontwerp bestemmingsplan of hulp bij het inzien, kunt u terecht bij het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving. U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken op telefoonnummer 14036.

Naar boven