ONTWERP BESTEMMINGSPLAN, ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING, ONTWERP BESLUIT HOGERE WAARDEN EN M.E.R.-BEOORDELING ‘ HERONTWIKKELING ZAAGMOLENLAAN 12’

Logo Woerden

Burgemeester en wethouders van Woerden maken conform het bepaalde in artikel 3.9a en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 20 mei tot en met 30 juni 2021 voor een ieder ter inzage ligt:

 

  • 1.

    het ontwerp bestemmingsplan ‘Herontwikkeling Zaagmolenlaan 12’ met identificatienummer NL.IMRO.0632.bpzaagmolenlaan12-OW01

  • 2.

    het ontwerp besluit hogere waarden Wet geluidhinder

  • 3.

    de ontwerp omgevingsvergunning met OLO nummer 5630321

Plangebied

Het plangebied van dit bestemmingsplan ligt aan Zaagmolenlaan 12 in Woerden. Het bevindt zich op het bedrijventerrein Middelland Noord, ten zuiden van het spoor en centrum van Woerden. Het plangebied ligt ten westen van de Polanerbaan, een belangrijke invalsweg van Woerden. Het ligt verderop de hoek van de Zaagmolenlaan en de Watermolenlaan.

Doel bestemmingsplan

Het doel van dit bestemmingsplan is om de transformatie van het bedrijventerrein te faciliteren. Het bestemmingsplan biedt ruimte aan voor woningbouw in een campusstructuur, die de gemeente Woerden in de structuurvisie 'Middelland-Noord' als ambitie heeft benoemd. Dit bestemmingsplan faciliteert één van de eerste transformaties van een te slopen leegstaand kantoorpand in het gebied naar 72 appartementen, met een half verdiepte parkeergarage.

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening gemeente Woerden 2012 maken het mogelijk dat diverse procedure gezamenlijk worden doorlopen. De voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten wordt tegelijk behandeld. Naast het bestemmingsplan wordt ook de aanvraag omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld.

M.e.r.-beoordelingsbesluit

Burgemeester en wethouders hebben besloten dat geen milieu-effectrapport hoeft te worden opgesteld. Uit het bestemmingsplan blijkt, dat door de voorgenomen activiteit zich geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu voordoen, die het opstellen van een milieu-effectrapport noodzakelijk maken.

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit voor het nieuwe bestemmingsplan. Tegen dit besluit kan geen bezwaar of beroep worden ingediend. Een eventuele reactie op dit besluit kunt u wel geven in een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan.

Inzien

Het ontwerp bestemmingsplan en bijbehorende relevante stukken, het ontwerpbesluit hogere waarden en de ontwerp omgevingsvergunning kunt u tijdens de genoemde termijn inzien op www.woerden.nl > inwoners > bouwen, verbouwen en slopen > bestemmingsplannen > bestemmingsplannen in voorbereiding.

Tevens kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.0632.bpzaagmolenlaan12-OW01.

Vanwege het coronavirus wordt geadviseerd alleen naar het gemeentehuis te komen indien dit noodzakelijk is. Wilt u de stukken op papier inzien, dan verzoeken wij u telefonisch contact op te nemen via het algemene telefoonnummer 14 0348.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze indienen.

U kunt digitaal een zienswijze indienen via onze website (met DigiD). Het digitale formulier kunt u vinden op www.woerden.nl > inwoners > melding-klacht-bezwaar-maken > zienswijze-indienen. Vul bij het veld “adres/locatie” de vermelding zoals hieronder beschreven in. U kunt géén zienswijze indienen via de e-mail.

Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kunt u per post indienen gericht aan de Gemeenteraad Woerden, p.a. team Ruimtelijke plannen, Postbus 45, 3440 AA Woerden onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Zaagmolenlaan 12’ en (bij voorkeur) uw email-adres in verband met verdere communicatie.

Schriftelijke zienswijzen tegen de ontwerp omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden kunt u per post indienen gericht aan het college van burgemeester en wethouders, via hetzelfde postadres onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp omgevingsvergunning respectievelijk ontwerpbesluit hogere waarden Zaagmolenlaan 12’.

Een schriftelijke zienswijze moet zijn voorzien van; uw naam, adres, handtekening en datum.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u op werkdagen telefonisch een terugbelafspraak maken via het algemene telefoonnummer 14 0348. Dit nummer kunt u ook gebruiken als u wilt worden teruggebeld over nadere informatie en/of vragen.

Woerden, 19 mei 2021

Naar boven