Voor-ontwerpbestemmingsplan 'bedrijventerrein Slibbroek Noord’

Logo Hilvarenbeek

Burgemeester en wethouders van Hilvarenbeek hebben in de collegevergadering van 28 april 2021 besloten om het voor-ontwerpbestemmingsplan 'bedrijventerrein Slibbroek Noord’ in procedure te brengen.

Het voor-ontwerpbestemmingsplan en de daarbij behorende stukken kunnen met ingang van donderdag 13 mei 2021 gedurende 4 weken door iedereen ingezien en/of digitaal geraadpleegd worden bij het team Burgerzaken/KCC van het gemeentehuis. Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende link:

 

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.BPSlibbroekNoord-VO01

 

Omschrijving plan

In de gemeente Hilvarenbeek bestaat er behoefte aan uitbreiding van het bestaande bedrijventerrein ‘Slibbroek’. Het voor-ontwerpbestemmingsplan ziet toe op het realiseren van een bedrijventerrein voor bedrijven met een milieucategorie 1 en 2. Tevens wordt het mogelijk om aan de rand van het bedrijventerrein bedrijfswoningen op te richten.

 

Daarnaast wordt de haalbaarheid van een nieuwvestiging van een basisschool bezien. Het huidige vigerende bestemmingsplan maakt het niet mogelijk om op de locatie een bedrijventerrein en (eventueel) een basisschool te vestigen. De gemeente wil hierin voorzien met de ontwikkeling van het bedrijventerrein ‘Slibbroek-Noord’.

 

Binnenkort worden de resultaten van het haalbaarheidsonderzoek naar verbouw/nieuwbouw op de huidige locatie en nieuwbouw elders (mogelijk op deze locatie aan het Eksterbos) bekend. Om deze locatie alvast in beginsel qua bestemming geschikt te maken voorziet het bestemmingsplan in de bestemming ‘maatschappelijk doeleinden’ ter plekke. Mocht besloten worden om deze locatie niet te gaan inzetten voor de ontwikkeling van de school, zal het ontwerp bestemmingsplan hierop worden aangepast.

 

Ligging plangebied

Het plangebied is gelegen ten noordwesten van Hilvarenbeek en ten westen van de N269 het terrein ligt in het verlengde van de reeds bestaande bedrijventerrein ‘Slibbroek’. De begrenzing van het bedrijventerrein ‘Slibbroek Noord’ wordt gevormd door het bestaande bedrijventerrein ‘Slibbroek’ ten zuidwesten, de straten Buizerdhorst en Eksterbos en de woningen die daaraan liggen in het zuidoosten, speeltuin Eksterbos in het westen, diverse agrarische percelen aan de noordzijde en een onverhard pas aan de uiterste westzijde dat enkele agrarische percelen ontsluit.

 

Inspraakreacties

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen zijn of haar inspraakreactie op het plan aan het college kenbaar maken. U heeft de keuze om dat schriftelijk of mondeling te doen. Schriftelijke inspraakreacties kunt u sturen naar het college van Hilvarenbeek, Postbus 3, 5080 AA Hilvarenbeek. Als u uw inspraakreactie mondeling kenbaar wilt maken, kunt u contact opnemen met Judith Klinkenberg van het team Ruimtelijke Ontwikkeling & Vergunningen, bereikbaar via telefoonnummer (013) 505 83 00.

 

Hilvarenbeek, 11 mei 2021

burgemeester en wethouders van Hilvarenbeek,

 

burgemeester de heer E.M.L. van Weys

secretaris

de heer F.M. Jansen

Naar boven