Gemeente Nijkerk - Vastgesteld bestemmingsplan Ninnenstad Nijkerk 2018, veegplan 1

Logo Nijkerk

 

Burgemeester en wethouders van Nijkerk maken in verband met het bepaalde in artikel 3.8, derde lid van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de raad van de gemeente Nijkerk bij besluit van 22 april 2021 het bestemmingsplan Binnenstad Nijkerk 2018, veegplan 1 heeft vastgesteld.

In 2014 is gestart met een nieuwe systematiek van bestemmingsplannen maken. Het betreft het werken met bestemmingsplannen waarin niet slechts één ruimtelijke ontwikkeling opgenomen wordt, maar meerdere te bestemmen locaties worden opgenomen. Hierdoor hoeft slechts eenmaal een bestemmingsplanprocedure doorlopen te worden om meerdere locaties te bestemmen. Inmiddels is een volgend bestemmingsplan waarin meerdere te bestemmen locaties opgenomen worden gereed om ter inzage te leggen. Het gaat over de onderstaande locaties in het ontwerpbestemmingsplan Binnenstad Nijkerk 2018, veegplan 1:

Kolkstraat 9 en 11;

Vetkamp 28;

Holkerstraat 47-51;

Groenestraat 39;

Kleterstraat 21;

Kleterstraat 14;

Venestraat 12-14;

Venestraat 50;

Watergoorweg 2;

Torenstraat 9;

Kloosterstraat 3;

Koetsendijk, ter hoogte van de nummers 71 en 73;

de vaststelling van de detailhandelsstructuurvisie heeft ertoe geleid dat er één perceel met de bestemming ‘Detailhandel’ wordt gewijzigd naar ‘Wonen’, conform het huidige gebruik op dit perceel;

aanpassingen in de bedrijvenlijst, mede noodzakelijk vanwege het geactualiseerde detailhandelsbeleid;

afstemming veegplan met Parapluplan woningsplitsing en voorgevelrooilijn.

 

Inzage

Het vaststellingsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 13 mei 2021 zes weken ter inzage.

Het vaststellingsbesluit en de vastgestelde stukken zijn digitaal te raadplegen via de site www.ruimtelijkeplannen.nl via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0267.BP0167-0002 en via www.nijkerk.eu/ter-inzage.

De stukken zijn in te zien in het stadhuis, Kolkstraat 27 te Nijkerk, uitsluitend op afspraak. Dit kan bij voorkeur via https://afspraak.nijkerk.eu of via telefoonnummer 14-033.

 

Beroep

Een belanghebbende kan vanaf donderdag 29 april 2021 tot en met woensdag 9 juni 2021 tegen dit besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Dit kan ook online via het Digitaal Loket van de Raad van State.

Volgens de wettelijke regels bevat het beroepschrift ten minste: de dagtekening, uw naam, adres en handtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht (zo mogelijk met een kopie daarvan); de gronden van het beroep. Verder zendt u een kopie mee van de zienswijze die u tegen het ontwerpbesluit hebt ingediend, of u geeft een toelichting waarom u niet in de gelegenheid was een zienswijze in te dienen.

 

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking; dat betekent dat het besluit na afloop van de beroepstermijn in werking treedt en kan worden uitgevoerd. Als u een direct en spoedeisend belang hebt om dat te voorkomen, kunt u binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit wordt van rechtswege geschorst totdat op dit verzoek is beslist.

 

Uw beroepschrift of verzoek om voorlopige voorziening adresseert u als volgt:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Met uw elektronische handtekening (DigiD) kunt u digitaal een beroepschrift indienen via http://digitaalloket.raadvanstate.nl.

 

Nijkerk, 12 mei 2021

Naar boven