Gemeente West Betuwe - ontwerpbestemmingsplan - elektriciteitsregelstation - Neerijnen

Logo West Betuwe

Burgemeester en wethouders van West Betuwe maken bekend dat met ingang 20 mei 2021, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, het ontwerpbestemmingsplan “elektriciteitsregelstation, Neerijnen” van de gemeente West Betuwe, gedurende zes weken ter inzage ligt.

Toelichting op de planstukken.

Liander N.V. is verantwoordelijk voor het aanleggen, onderhouden en beheren van elektriciteitsnetten in de provincie Gelderland en in delen van de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht en Friesland. Binnen dit verzorgingsgebied transporteert Liander N.V. elektriciteit naar 3,1 miljoen huishoudens, bedrijven en instellingen. Liander N.V. werkt iedere dag aan een energie-voorziening die iedereen onder gelijke condities toegang geeft tot betrouwbare, betaalbare en duurzame energie. Om dat voor elkaar te krijgen, is het belangrijk om de veiligheid, kwaliteit en capaciteit van de netten hoog op orde te houden. De netinfrastructuur moet nu en in de toekomst aan de capaciteits-behoefte van de klanten voldoen.

Binnen dit kader is meer vermogen nodig in de omgeving van het regelstation Neerijnen in de gemeente West Betuwe. Daarom moet de capaciteit van het bestaande regelstation aan de Van Pallandtweg 1b worden uitgebreid. Vanwege gebrek aan ruimte op het bestaande perceel, is de capaciteitsuitbreiding ten noorden van het bestaande gebouw geprojecteerd. Met het voorliggende bestemmingsplan wordt de gewenste uitbreiding mogelijk gemaakt.

Raadplegen planstukken.

De planstukken zijn te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan heeft het plan-identificatienummer: NL.IMRO.1960.NEEVanPallandtw1b-ONT1.

De ter inzage gelegde stukken kunt u verder op afspraak inzien bij het Klantencontactcentrum in het gemeentehuis van West Betuwe, tijdelijk bezoekadres Van Dam van Isseltweg 4, 4191 KC Geldermalsen. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt de ODR via telefoonnummer (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl.

Reageren.

Gedurende de termijn van terinzagelegging (t/m woensdag 30 juni 2021) kan een ieder een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) sturen naar de gemeenteraad van de gemeente West Betuwe, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Indien u een mondelinge reactie wilt geven, dan dient u hiervoor uiterlijk één week voor het einde van de ter inzage termijn, eerst een afspraak te maken met het klanten-contactcentrum van de gemeente West Betuwe: telefoonnummer (0345) 728800.

19 mei 2021

Burgemeester en wethouders van West Betuwe.

 

Naar boven