Vastgesteld Chw bestemmingsplan 7e Verzamelplan Buitengebied gemeente Dalfsen 

Logo Dalfsen

Doel plan

In het jaarlijkse 'Verzamelplan Buitengebied' bundelt de gemeente verschillende ontwikkelingen in het buitengebied tot één nieuw bestemmingsplan. Dit bestemmingsplan is de uitkomst van de zevende ronde voor het verzamelplan.

Nieuwe ontwikkelingen

  • 1.

    De Brandt 1 en 3, toepassen Sloop voor Kansen waarbij een extra woning wordt toegestaan op het perceel De Brandt 5.

  • 2.

    Peezeweg 15 en 17, toepassen Sloop voor Kansen waarbij een extra woning wordt toegestaan. Verder wordt de woning Peezeweg 15 gesloopt en verder achterop het perceel teruggebouwd.

  • 3.

    Markeweg 14, het wijzigen van de agrarische bestemming naar Wonen en het toepassen van Sloop voor Kansen waarbij een extra woning wordt toegestaan, waarbij er ook op het perceel Hessenweg 64 gesloopt wordt.

  • 4.

    Oosterhulst 43 - 45, toepassen van VAB voor het splitsen van een karakteristieke boerderij.

  • 5.

    Welsummerweg 26, het wijzigen van de agrarische bestemming naar Wonen en toepassen van Sloop voor Kansen waarbij twee extra woningen worden toegestaan, waarbij er ook op het perceel Ruitenveen 24 gesloopt wordt.

  • 6.

    Vossersteeg 12B, toepassen Sloop voor Kansen waarbij een extra woning wordt toegestaan en er op de percelen Hessenweg 64 en Hessenweg 95 wordt gesloopt .

  • 7.

    Zwarteweg 7, het omzetten van een deel van de bedrijfsbestemming met woning naar Wonen.

  • 8.

    Vossersteeg 89-91, toepassen van Sloop voor Kansen en drie extra woningen toe staan waarbij er ook op de percelen Hessenweg 64, Tibbensteeg 7, Stadhoek 1, Neurinkweg 7, Brandweg 3 en 4 gesloopt wordt.

  • 9.

    Den Hulst 7, het wijzigen van de agrarische bestemming naar Wonen en toepassen Sloop voor Kansen waarbij een extra bijgebouw wordt toegestaan voor het stallen van voertuigen en bed & breakfast en de overige sloop m2 voor een compensatiewoning elders wordt ingezet.

  • 10.

    Zwartjeslandweg 2, het wijzigen van de agrarische bestemming naar Wonen en het toepassen van VAB voor het toekennen van een vervolgfunctie aan twee schuren voor de stalling van caravans/campers.

In het verzamelplan zijn ook drie onherroepelijke projecten die zijn vergund met een projectafwijkingsbesluit (artikel 2.12, lid 1, onder a sub 3 Wabo) opgenomen. Ook zijn een tweetal wijzigingsplannen en een viertal herzieningen die onherroepelijk zijn in dit 7e verzamelplan opgenomen. Verder zijn een aantal ambtshalve wijzigingen verwerkt.

Meer informatie staat in het bestemmingsplan zelf.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt van 19 mei 2021 tot en met 30 juni 2021 voor iedereen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis in Dalfsen. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook inzien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0148.7eVerzamelplanBG-vs01. De bestanden zijn beschikbaar op https://digitaleplannen.nl/0148/

Reageren?

Beroep tegen het besluit instellen kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is gedurende bovengenoemde termijn mogelijk voor iedereen die het niet eens is met dit besluit.

In werking treden plan (geldigheid)

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Als u dit niet wilt, vanwege spoedeisend belang of omdat het besluit onherstelbare gevolgen heeft voor u, dan kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan wordt de werking van plan uitgesteld totdat op dat verzoek is beslist.

Kosten

Voor zowel de behandeling van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening moet griffierecht worden betaald.

Dalfsen, 18 mei 2021

Burgemeester en wethouders gemeente Dalfsen

Naar boven