Kennisgeving gecoördineerde besluiten “Downtown”

Logo Rotterdam

Onderwerp

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat zij op grond van artikel 2.1, eerste lid, onder a en c, juncto artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning hebben verleend om het project “Downtown” te realiseren.

De nieuwbouw betreft een mix van appartementen, bestaande uit studio’s voor Antes, huurwoningen voor Havensteder en vrije sector huur/koop. Daarnaast wordt voorzien in een

parkeergarage op de derde bouwlaag (2e verdieping) en een gemeenschappelijke fietsenstalling. De maximale bouwhoogte betreft 75 meter en het gehele project behelst 193 woningen.

Het project ligt aan de Baan nabij nummer 14, 3011 CB Rotterdam.

Coördinatie

Op dit plan is de gemeentelijke coördinatieregeling van toepassing, de benodigde procedures worden gecoördineerd gevoerd. De coördinatie wordt verzorgd door het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam.

Inzage

De omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken, waaronder het definitieve besluit hogere waarden Wet geluidhinder en de door de gemeenteraad afgegeven verklaring van geen bedenkingen, liggen met ingang van vrijdag 14 mei 2021 tot en met vrijdag 25 juni 2021 ter inzage.

De omgevingsvergunning met de bijbehorende stukken is beschikbaar via de website www.overheid.nl. De stukken kunnen geraadpleegd worden door te zoeken op bovenstaand adres en postcode bij ‘Berichten over uw buurt’.

Zolang de maatregelen in verband met het coronavirus duren, is het niet mogelijk om voornoemde stukken in te zien op een gemeentelijke locatie. Als het voor u niet mogelijk is om de stukken via de genoemde website te raadplegen, dan kunt u op werkdagen contact opnemen met telefoonnummer 14010, dan wordt in overleg gezocht naar een maatwerkoplossing.

Beroep

Tegen de verleende omgevingsvergunning kan tot en met vrijdag 25 juni 2021 beroep worden ingesteld door belanghebbenden.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voorlopige voorziening

Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. U kunt, indien u beroep hebt ingesteld tegen de omgevingsvergunning, tevens een verzoek om voorlopige voorziening (o.a. schorsing) indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Wordt dat verzoek gedurende de beroepstermijn ingediend, dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor het in behandeling nemen van het verzoek is griffierecht verschuldigd.

Op het besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Rotterdam, 12 mei 2021

Burgemeester en wethouders voornoemd

Naar boven