Bestemmingsplan Raadhuisweg 57-75 gewijzigd vastgesteld

Logo Bodegraven-Reeuwijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 21 april 2021 het bestemmingsplan Raadhuisweg 57-75 gewijzigd heeft vastgesteld.

Plan(gebied)

Voor de percelen Raadhuisweg 57-75 bestaat het plan om de tien bestaande woningen te slopen en daarvoor in de plaats drie appartementengebouwen, met ieder tien huurappartementen, en een parkeerterrein met 33 parkeerplaatsen te realiseren. Het bestemmingsplan is op deze situatie gebaseerd.

Tevens is deze bestemmingsplanprocedure gecombineerd met een procedure voor het vaststellen van hogere waarden op de grond van de Wet geluidhinder.

Op het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing aangezien er meer dan 11 woningen zijn gepland. 

Wijzigingen

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling diverse wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht. Aanleiding voor deze wijzigingen zijn de naar voren gebrachte zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan. Een compleet overzicht van alle wijzigingen is opgenomen in de Nota van beantwoording zienswijzen, die ter inzage ligt.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken ligt van donderdag 13 mei 2021 tot en met donderdag 24 juni 2021 voor iedereen op de volgende wijzen ter inzage:

  • digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl via het ID nummer: NL.IMRO.1901.Raadhuisweg5775-BP80;

  • digitaal als pdf-bestand op de gemeentelijke website: www.bodegraven-reeuwijk.nl/ruimtelijke-plannen (Bestemmingsplan Raadhuisweg 57-75);

  • op papier in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Bodegraven.

Gezien de maatregelen die momenteel van kracht zijn voor het bestrijden van het coronavirus (COVID-19), raden wij u sterk aan om de stukken digitaal te raadplegen. Bent u daartoe niet in staat, dan bieden wij de volgende mogelijkheden:

  • op afspraak inzien van de fysieke stukken in het gemeentehuis;

  • indien een afspraak in het gemeentehuis voor u niet mogelijk is, zoeken wij in overleg met u naar een passende oplossing.

Voor nadere informatie, het maken van een afspraak of het zoeken naar een maatwerkoplossing kunt u ons bellen via het algemene telefoonnummer 0172 – 522 522 of een e-mail sturen naar info@bodegraven-reeuwijk.nl.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.bodegraven-reeuwijk.nl.

Het digitale bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge bestemmingsplan (zoals een pdf of een papieren versie).

Beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kunnen belanghebbenden beroep instellen gedurende zes weken na aanvang van de beroepstermijn. De beroepstermijn vangt aan op de dag na die waarop het bestemmingsplan ter inzage is gelegd, ofwel op vrijdag 14 mei 2021 en eindigt op donderdag 24 juni 2021.

Het beroep moet worden ingesteld bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Crisis - en herstelwet

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Raadhuisweg 57-75 valt van rechtswege onder de toepasselijkheid van de Crisis- en herstelwet. Dit betekent dat een belanghebbende die beroep wenst in te stellen in het beroepschrift de beroepsgronden moet opnemen. Indien binnen de beroepstermijn geen beroepsgronden zijn ingediend wordt het beroep niet-ontvankelijk verklaard. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen gronden meer worden ingediend.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, ofwel op vrijdag 25 juni 2021. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe moet binnen de beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven