Gemeente Amsterdam - voornemen voorbereiding bestemmingsplan - 1e Partiële Herziening Bestemmingsplan Lutkemeerpolder

Logo Amsterdam

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West maakt ingevolge artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

Het gemeentebestuur van Amsterdam heeft het voornemen om een bestemmingsplan 1e Partiële Herziening Bestemmingsplan Lutkemeerpolder voor te bereiden. Het plangebied van het bestemmingsplan (NL.IMRO.0363.F2004BPSTD-VO01) wordt globaal begrensd door de Etnastraat en het Lutkemeerpark aan de zuidzijde, het Lutkemeerpark aan de westzijde, de Wysentkade aan de noordzijde en de Lutkemeerweg aan de oostzijde.

Het bestemmingsplan beoogt een deel van het bestemmingsplan Lutkemeerpolder (2013) te herzien. De herziening ziet in hoofdzaak op de herindeling van een aantal bedrijfskavels. Nieuwe bedrijfsfuncties of een uitbreiding van het bedrijfsprogramma zijn daarbij niet aan de orde. Daarnaast wordt circa 3 hectare bestemd voor een stadsboerderij.

Verder wordt nog gewezen op de aanpassing van de regeling voor horeca. Er wordt een kiosk-achtige horecafunctie van maximaal 20 m2 bvo toegevoegd en de horecacategorie fastfood wordt uit de planregels geschrapt.

Op grond van artikel 1.3.1 lid 2 Bro melden wij hier dat het plan in de fase van planvoorbereiding zit. Daarom is er nog geen gelegenheid zienswijzen over het voornemen naar voren te brengen en worden geen stukken betreffende het voornemen ter inzage gelegd

Wanneer het bestemmingsplan ter inzage wordt gelegd, wordt de kennisgeving van de terinzagelegging in ieder geval gepubliceerd op www.amsterdam.nl.

In het geval van vragen kan contact worden opgenomen met Ruimte en Duurzaamheid, team Nieuw-West, de heer F. van Beek via telefoonnummer 06 108 17 695

Amsterdam, 12 mei 2021

Dagelijks bestuur van de bestuurscommissie Nieuw-West

E. Ünver, stadsdeelvoorzitter

E.J.M. Plasmeijer, stadsdeelsecretaris

 

Naar boven