Ontwerp-besluit omgevingsvergunning en ontwerp-verklaring van geen bedenkingen inzake de realisatie van windturbine Hoge Zijpolder in Etten-Leur

Logo Etten-Leur

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maakt bekend dat zij op basis van artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voornemens is een omgevingsvergunning te verlenen voor het afwijken van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ ten behoeve van de realisatie van windturbine Hoge Zijpolder in Etten-Leur.

 

Ontwerp verklaring van geen bedenkingen

Op 12 april 2021 heeft de gemeenteraad van Etten-Leur een ontwerp-verklaring van geen bedenkingen afgegeven voor de uitbreiding van windpark Groene Dijk II met de realisatie van windturbine Hoge Zijpolder, in afwijking van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’.

 

Inhoud plan

De onderhavige aanvraag om omgevingsvergunning voorziet in de realisatie van één windturbine in het verlengde van het bestaande windpark Groene Dijk II. Het projectgebied ligt in het gebied plaatselijk bekend als ‘Groenedijk’ ten westen van de Zevenbergseweg, kadastraal bekend gemeente Etten-Leur, sectie M, nummer 62 en plaatselijk bekend Lamsweg ongenummerd. De aanvraag is geregistreerd onder nummer 2021OG0037-01.

 

De windturbine past niet in het huidige bestemmingsplan ‘Buitengebied’. Gebleken is dat het plan niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. Het gemeentebestuur is daarom voornemens om af te wijken van het bestemmingsplan en om een omgevingsvergunning te verlenen. De gemeenteraad heeft hiervoor in de vergadering van 12 april 2021 besloten om een verklaring van geen bedenkingen (in ontwerp) af te geven. De aanvraag om omgevingsvergunning bestaat uit de volgende activiteiten:

1. het bouwen van een bouwwerk (artikel 2.1 lid 1 onder a Wabo);

2. het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan (artikel 2.1 lid 1 onder c Wabo);

3. beperkte milieutoets (artikel 2.1 lid 1 onder i Wabo).

 

Ter inzage

Het ontwerp-besluit omgevingsvergunning ligt op grond van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van 13 mei 2021 gedurende 6 weken, tot en met 23 juni 2021, ter inzage in het Stadskantoor van de gemeente Etten-Leur. Het bezoekadres is: Roosendaalseweg 4 te Etten-Leur.

 

Daarnaast zijn de bijbehorende ruimtelijke onderbouwing, de ontwerp-verklaring van geen bedenkingen en overige stukken digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website: www.etten-leur.nl via ‘Plannen, bouwen en verbouwen > Vergunning, melding en informatievoorziening > Windturbine Hoge Zijpolder’ en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0777.0162OVHZIJPOLDER-2001.

 

Zienswijze

Gedurende de periode van ter inzage legging kan een ieder schriftelijk of mondeling, maar bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze over het ontwerp-besluit omgevingsvergunning en de ontwerp-verklaring van geen bedenkingen indienen.

• Zienswijzen over de ontwerp-verklaring van geen bedenkingen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Etten-Leur, postbus 10.100, 4870 GA in Etten-Leur.

• Zienswijzen over het ontwerp-besluit omgevingsvergunning dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur, postbus 10.100, 4870 GA in Etten-Leur.

 

Eventuele zienswijzen kunnen ook digitaal worden ingediend door gebruik te maken van het webformulier ‘zienswijze indienen’ (www.etten-leur.nl > bestuur > bezwaar, klacht, aansprakelijk > zienswijze indienen).

 

Etten-Leur, woensdag 12 mei 2021

 

Naar boven