Vastgesteld bestemmingsplan en verleende omgevingsvergunningen “Zorgcomplex Raadhuisstraat 20-32 Hoogerheide”

Logo Woensdrecht

Burgemeester en wethouders van Woensdrecht maken ingevolge artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat voor het project “Zorgcomplex Raadhuisstraat 20-32, Hoogerheide”, met toepassing van de coördinatieregeling uit de Wro, de volgende samenhangende besluiten zijn genomen:

 

  • 1.

    De gemeenteraad heeft op 1 april 2021 het bestemmingsplan “Zorgcomplex Raadhuisstraat 20-32 Hoogerheide” (NL.IMRO.0873.HOWOxBP180xHERZx29-VG01) vastgesteld;

  • 2.

    Burgemeester en wethouders heeft op 6 mei 2021 de gevraagde omgevingsvergunning verleend voor het project:

    Plan : bouwen van een zorgcomplex met bijbehorende voorzieningen.

    Locatie : Raadhuisstraat 20-32 te Hoogerheide

    Adres : Raadhuisstraat (huisnummers nader vast te stellen) te Hoogerheide

    Kadastraal nr. : WSD Sectie B nrs. 3296 (ged.), 4322 (ged.), 4334, 2640, 2639, 2638, 2637, 2636, 3233 en 3232.

Plangebied

Het plangebied betreft het gebied aan de Raadhuisstraat 20 – 32, begrenst door dan wel inclusief delen van de Raadhuisstraat, Arendsberg en de bevoorradingsweg van de achtergelegen supermarkten en het pand Raadhuisstraat 14.

Inhoud

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning maken de bouw van zorgcomplex met 138 zware zorgunits en bijbehorende voorzieningen, waaronder een parkeerkelder en ontsluitingswegen, mogelijk.

Coördinatie

Op 13 juni 2013 heeft de gemeenteraad de “Coördinatieverordening Wro gemeente Woensdrecht” vastgesteld. Hierin is bepaald dat, onder andere, een bestemmingsplan en omgevingsvergunningen gecoördineerd behandeld kunnen worden. Bij bovengenoemde besluiten is deze coördinatieregeling van afdeling 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening van toepassing.

Inzien

De bovengenoemde besluiten liggen gecoördineerd als één besluit met ingang van 14 mei 2021 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis te Hoogerheide tijdens openingstijden. Na afspraak via het algemene telefoonnummer 14 0164 kan het besluit en de bijbehorende stukken ook worden ingezien buiten openingstijden.

Daarnaast is het besluit met bijbehorende stukken te vinden op www.woensdrecht.nl onder de bekendmakingen. Het bestemmingsplan is tevens te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Gedurende de termijn van ter inzage ligging kan beroep worden ingesteld tegen het gecoördineerde besluit door iedere belanghebbende:

  • 1.

    die tijdig, op grond van artikel 3.8 lid 1 onder d van de Wet ruimtelijke ordening, zienswijzen hebben ingediend bij de gemeenteraad;

  • 2.

    die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen de ontwerp besluiten kenbaar te maken.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het voornoemde adres.

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Dit geldt ook voor de omgevingsvergunning. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treden de besluiten niet inwerking voordat op het verzoek is beslist.

Hoogerheide, 12 mei 2021

Naar boven