Ontwerp uitwerkingsplan Zevenhuizen-Zuid - Schoollocatie Koningskwartier

Logo Zuidplas

Burgemeester en wethouders maken op grond van de artikelen 3.8 en 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij voornemens zijn met toepassing van artikel 3.6 lid 1 sub b van de Wro het bestemmingsplan “Zuidplas-West” uit te werken. Het ontwerp van het uitwerkingsplan ‘Zevenhuizen-Zuid - Schoollocatie Koningskwartier’ te Zevenhuizen ligt met ingang van donderdag 13 mei 2021 gedurende zes weken ter inzage.

Conform het gestelde in artikel 11, lid 1 van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet geven burgemeester en wethouders er tevens kennis van dat afdeling 2, hoofdstuk 1 van de Crisis - en herstelwet van toepassing is. Dit betekent dat er sprake is van een procedurele versnelling, die ertoe leidt dat de afwikkeling van eventuele beroepschriften na de vaststelling van dit uitwerkingsplan versneld wordt behandeld.

Ook hebben burgemeester en wethouders een separaat MER - beoordelingsbesluit genomen, waarmee bevestigd wordt dat voor het ontwerpuitwerkingsplan geen Milieueffectrapportage noch een m.e.r.-beoordeling noodzakelijk is.

 

Ligging van het plangebied

Het plangebied ligt aan de zuidzijde van Zevenhuizen in het centrale deel van de nieuwe wijk Koningskwartier. De locatie is gelegen in deelgebied fase 11 van de nieuwbouwlocatie en wordt deels begrensd door de deelgebieden fase 3 en fase 8 in het zuiden en het ‘Nijverheidscentrum’ aan de west- een noordzijde van het plangebied.

 

Inhoud van het plan

Het uitwerkingsplan vormt een uitwerking van het bestemmingsplan “Zuidplas-West”. Met de planstukken wordt de realisatie van maatschappelijke voorzieningen mogelijk gemaakt bestaande uit een onderwijsvoorziening en een kinderdagverblijf. De ontwerp planstukken omvatten de verbeelding en regels met betrekking tot de ter plaatse gewenste bestemmingen en een toelichting op deze planstukken inclusief samenvatting van het daarvoor geldende beleidskader.

 

Ter inzage

Het ontwerp-uitwerkingsplan met de daarbij behorende verbeelding en bijlagen ligt met ingang van donderdag 13 mei 2021 gedurende zes weken ter inzage in het Klantcontactcentrum van de gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Het uitwerkingsplan is in deze periode digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.UpZevenhznZdschool-Ow01). Op de website van de gemeente Zuidplas (www.zuidplas.nl) is het plan tevens als pdf-bestand in te zien onder het kopje In Zuidplas > Bouwen > Bestemmingsplannen > Bestemmingsplannen in voorbereiding > kern > Zevenhuizen > Ontwerp uitwerkingsplan Zevenhuizen-Zuid - Schoollocatie Koningskwartier.

 

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen op het ontwerp-uitwerkingsplan naar voren brengen. Uw zienswijze kunt u sturen aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas, Postbus 100, 2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel, onder vermelding van “zienswijze ontwerp-uitwerkingsplan Zevenhuizen-Zuid - Schoollocatie Koningskwartier”. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling Ruimte, telefonisch bereikbaar via (0180) 330 300. De afspraak dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de termijn van de terinzagelegging, te worden gemaakt.

 

Naar boven