Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Kloosterkwartier Veghel

Logo Meierijstad

Burgemeester en wethouders van Meierijstad maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 4 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan Kloosterkwartier Veghel zoals dit door de gemeenteraad bij besluit van 29 april 2021 gewijzigd is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken vanaf donderdag 13 mei 2021 tot en met woensdag 23 juni 2021 voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Stadhuisplein 1 te Veghel gedurende openingstijden. Tevens is het bestemmingsplan Kloosterkwartier Veghel elektronisch raadpleegbaar op: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1948.VHL001BP0032020P-VG01

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Kloosterkwartier Veghel voorziet in het voornemen om het kloostercomplex te herontwikkelen tot een nieuw maatschappelijk centrum waar de functies wonen, zorg, leven en werken samenkomen.

Wijzigingen

De zienswijzen en ambtshalve aanpassingen geven aanleiding tot aanpassing van het bestemmingsplan ‘Kloosterkwartier Veghel' op de volgende punten:

  • 1.

    De planregels (artikel 3.2.3. onder b.) worden zodanig aangevuld dat met betrekking tot de stedenbouwkundige inpassing van het plan voldaan moet worden aan het Masterplan, expliciet als het gaat om de bouwmassa’s;

  • 2.

    De planregels (artikel 3.2.3. onder b. en 5.2.2. onder c.) worden zodanig aangevuld dat met betrekking tot de stedenbouwkundige inpassing van het plan voldaan moet worden aan het Masterplan, expliciet als het gaat om het aantal bouwlagen;

  • 3.

    De schaduwstudie wordt aan de toelichting van het bestemmingsplan toegevoegd.

  • 4.

    Het verkeersonderzoek zal aangepast worden naar aanleiding van dit gewijzigd inzicht naar aanleiding van zienswijze 4.2. onder B.

  • 5.

    De planregels (artikel 3.2.4 en 4) worden zodanig aangevuld dat een verwijzing naar bijlage 3 wordt opgenomen en parkeren binnen de bestemming Groen wordt uitgesloten.

  • 6.

    Paragraaf 3.3. van de toelichting wordt aangevuld met een verwijzing naar het collegebesluit aangaande de m.e.r.-beoordeling (m.e.r.-beoordelingsbesluit).

  • 7.

    Artikel 3.2.4. (parkeren) wordt aangevuld dan wel aangescherpt door een verwijzing op te nemen naar bijlage 3 bij de regels waarin het parkeeronderzoek is opgenomen. Tevens wordt expliciet gemaakt dat zowel parkeren op het maaiveld als ondergronds parkeren mogelijk is. Parkeren binnen de kloostertuin (anders dan binnen de bestemming Maatschappelijk) wordt expliciet verboden.

Beroepstermijn

Binnen deze termijn van zes weken kan beroep tegen het raadsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • 1.

    een ieder die tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan;

  • 2.

    belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan in te dienen.

Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder andere dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Tevens kunnen, in geval van onverwijlde spoed, voornoemde belanghebbenden tijdens de beroepstermijn de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overgelegd.

U kunt voor nadere informatie contact opnemen met mevrouw M. van de Graaf van het werkatelier Gebiedsontwikkeling en Planologie, bereikbaar via telefoonnummer 14 0413

Veghel 12 mei 2021

Naar boven