Vaststelling wijzigingsplan ‘Abeelseweg 3 Middelburg’

Logo Middelburg

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken op grond van het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:42 van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend dat zij bij besluit van 4 mei 2021 het wijzigingsplan ‘Abeelseweg 3 Middelburg’ hebben vastgesteld.

Het plan wijzigt op het perceel Abeelseweg 3 te Middelburg de geldende bestemming van ‘agrarisch – landschapswaarden’ naar ‘wonen’. De bestemming van het onderhavige perceel was bij besluit d.d. 24 maart 2009 reeds gewijzigd van ‘agrarische doeleinden’ naar ‘wonen’. Bij de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ d.d. 28 september 2009 is dit perceel abusievelijk bestemd als ‘agrarisch – landschapswaarden’. Met voorliggend plan wordt de planologische omissie op dit perceel gecorrigeerd.

Het vastgestelde wijzigingsplan ‘Abeelseweg 3 Middelburg’ ligt vanaf 13 mei 2021 tot en met 23 juni 2021 ter inzage aan de vakbalie van het Stadskantoor aan de Kanaalweg 3 te Middelburg.

Het wijzigingsplan is tevens digitaal in te zien op de website www.middelburg.nl onder Inwoners / Bouwen en wonen / Bestemmingsplannen / Plannen in procedure. Daarnaast is het wijzigingsplan raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u het plan op verschillende manieren kunt oproepen. U kunt het plan direct inzien door in het venster ‘ ID’ de plancode NL.IMRO.0687.BPWBGMABEELSEWEG3-VG01 in te vullen.

Rechtsmiddelen

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s- Gravenhage. Het wijzigingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn tenzij bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening, zoals bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, is gedaan. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het wijzigingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Door de maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus te beperken, kent het Stadskantoor op dit moment specifieke bezoekregels. Indien u het plan toch wenst in zien, dient u hiervoor een afspraak te maken via telefoonnummer (0118) 675 510.

Middelburg, 12 mei 2021

Naar boven