Gemeente Sittard-Geleen - vastgesteld bestemmingsplan - Schootsvelden Noord

Logo Sittard-Geleen

Het gebied, waarop het bestemmingsplan betrekking heeft, is globaal begrensd door de Haspelsestraat, Odasingel, Paardestraat en de Dominicanenwal.

Het bestemmingsplan heeft onder meer betrekking op het evenemententerrein dat globaal is gelegen tussen de gebouwen langs de Odasingel en de Dominicanenwal. De regels in het nieuwe bestemmingsplan, met betrekking tot geluid en het aantal evenementendagen, komen overeen met de regels die aan de in 2017 verleende vergunning zijn verbonden. Enkel het toegestane aantal dagen van het winterevenement inclusief op- en afbouw is veranderd van maximaal 21 naar maximaal 31 dagen. Hiermee is de regeling in overeenstemming gebracht met de al jaren bestaande feitelijke situatie. Tevens is in de planregels de bevoegdheid voor het college van B&W toegevoegd om nadere eisen te stellen aan het gebruik van licht(masten) tijdens evenementen.

Op grond van het nieuwe bestemmingsplan kan, anders dan op grond van het nu geldende bestemmingsplan, het appartementencomplex langs de Haspelsestraat niet meer worden gebouwd.

Het nog te bouwen appartementencomplex langs de Haspelsestraat, tussen Voorstad en Ligne, maakt wel deel uit van dit plan.

Het bestemmingsplan is ongewijzigd door de gemeenteraad van Sittard-Geleen op 25 maart 2021 vastgesteld.

Ter inzage

Het bestemmingsplan kunt u inzien via: www.ruimtelijkeplannen.nl. De id-plannaam is “NL.IMRO.1883.schootsveldennoord-VA01”.

U kunt het bestemmingsplan, bestaande uit verbeelding, regels en toelichting gedurende zes weken ook inzien van dinsdag 11 mei 2021 tot en met maandag 21 juni 2021 bij de Stadswinkel Geleen (van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur), Markt 1 te Geleen.

Beroepsmogelijkheden

Tijdens genoemde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan.

Beroepschriften dienen schriftelijk te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien u niet op de uitspraak van de Raad van State kunt wachten, kunt u een voorlopige voorziening aanvragen bij voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven