Bestemmingsplan “Tuinen Luikens, Lowerik en Hofstad” vastgesteld - publicatie week 3-2021

Logo Hilvarenbeek

Burgemeester en wethouders van Hilvarenbeek maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 10 december 2020 het bestemmingsplan “Tuinen Luikens, Lowerik en Hofstad” heeft vastgesteld.

 

Omschrijving plan

Het voornoemde bestemmingsplan regelt dat de bestemming van de percelen achter de woningen aan de straten Luikens, Lowerik en Hofstad in Esbeek wordt omgezet van ‘Agrarisch’ naar ‘Tuinen’. Hiermee wordt het gebruik van die gronden als tuin bij de bestaande woningen geregeld.

 

Ligging plangebied

Het bestemmingsplan gaat over de gronden achter de woningen aan Luikens 2 t/m 8, Lowerik 33 t/m 43 en Hofstad 2 t/m 8 in Esbeek.

 

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken kunnen met ingang van donderdag 21 januari 2021 gedurende zes weken door eenieder bij het team Burgerzaken/KCC van het gemeentehuis worden ingezien. Tevens zijn de stukken digitaal te raadplegen op de website van de gemeente Hilvarenbeek(www.hilvarenbeek.nl). Of op de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl, via de volgende link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0798.BPtuinenLuikHofs-VG01

 

Beroep

Tijdens deze inzageperiode kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het besluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend, belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig een zienswijze bij het college in te dienen en door belanghebbenden het niet eens zijn met eventuele wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht. Binnen de beroepstermijn kunnen zij die beroep hebben ingesteld een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State.

 

Hilvarenbeek, 20 januari 2021

 

burgemeester en Wethouders van Hilvarenbeek,

 

burgemeester

de heer E.M.L. Weys

secretaris de heer F.M. Jansen

Naar boven