Ontwerpbestemmingsplan ‘OLV Schutsstraat (ong.), Vlijmen’ en ontwerp omgevingsvergunning (gecoördineerde voorbereiding)

Logo Heusden

Het college van Heusden maakt bekend, dat zij heeft ingestemd met het ontwerp van het bestemmingsplan ‘OLV Schutsstraat (ong.), Vlijmen’ (NL.IMRO.0797.BPolvschuts-ON01) en het daarmee samenhangende ontwerpbesluit van de omgevingsvergunning voor de activiteiten ‘bouwen’ en ‘uitrit aanleggen of veranderen’.

Het plangebied ligt in Vlijmen aan de OLV Schutsstraat en is kadastraal bekend als sectie L, nummer 1871. Het perceel ligt tussen de Heistraat 30 en de OLV Schutsstraat 21. Het doel van dit bestemmingsplan is de bouw van twee seniorenwoningen mogelijk te maken. Er worden twee bouwvlakken toegevoegd aan de al aanwezige woonbestemming.

Het bestemmingsplan wordt waarschijnlijk vastgesteld in het derde kwartaal met daaraan aansluitend de verlening van de omgevingsvergunning.

Coördinatieregeling

Op verzoek van de initiatiefnemer is besloten de gemeentelijke coördinatieregeling toe te passen. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om samenhangende besluiten gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Het gaat hierbij om het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor het bouwen. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor de omgevingsvergunning.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken en de ontwerp omgevingsvergunning liggen met ingang van 13 mei gedurende zes weken ter inzage (tot en met 23 juni). De digitale versies zijn raadpleegbaar via onze website www.heusden.nl. Het ontwerpbestemmingsplan vindt u ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. 

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn kunt u naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze indienen:

- op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Heusden

- op de ontwerp omgevingsvergunning bij het college van Heusden.

Een schriftelijke zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan stuurt u per post naar de gemeenteraad van Heusden. Een schriftelijke zienswijze op de ontwerp omgevingsvergunningen stuurt u per post naar het college van Heusden. Het adres is in beide gevallen hetzelfde: Postbus 41, 5250 AA Vlijmen. U kunt uw zienswijze ook online indienen via www.heusden.nl (inloggen met uw DigiD of Eherkenning Graag bij uw zienswijze zaaknummer 1013111 (bestemmingsplan) of 1075670 (omgevingsvergunning) vermelden.

Overige informatie

Wilt mondeling reageren of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Simon Oostdam (ontwerpbestemmingsplan) of Jantine van Eijl (omgevingsvergunning) via telefoonnummer (073) 513 17 89.

Naar boven