Gemeente Westvoorne - ontwerpbestemmingsplan - omgevingsplan Buitengebied Westvoorne - Veegplan 1 - Voet- of Kraagweg 11, Rockanje

Logo Westvoorne

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Omgevingsplan Buitengebied Westvoorne: Veegplan 1 (locatie Voet- of Kraagweg 11 Rockanje) ter inzage wordt gelegd. De stukken liggen met ingang van 13 mei 2021 voor een periode van zes weken ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan Omgevingsplan Buitengebied Westvoorne: Veegplan 1 (locatie Voet- of Kraagweg 11 Rockanje) bekijkt u via de website http://westvoorne.crotec-omgevingsplan.nl. Tijdens de inzagetermijn van het ontwerp omgevingsplan kunt u schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerp omgevingsplan geven. Zienswijzen kunnen door een ieder worden ingediend.

Digitale planvorming

De Omgevingswet gaat uit van een digitale werkwijze. De systematiek van het ontwerpbestemmingsplan is hierop afgestemd. Dit betekent onder andere ook dat een papieren versie van het nieuwe plan niet werkbaar is. Als u begeleiding wilt bij het raadplegen van het omgevingsplan of geen beschikking hebt over internet dan wordt u geholpen bij de afdeling VROM van de sector Grondgebied.

Maatregelen op het gemeentehuis vanwege het coronavirus

In verband met de maatregelen in het kader van het coronavirus is het gemeentehuis alleen op afspraak te bezoeken. Indien u de papieren versie van het ontwerp bestemmingplan wenst in te zien of vragen heeft over het bestemmingsplan, kunt u contact opnemen met het Servicepunt Westvoorne via 14 01 81.

Inhoud bestemmingsplan

Het plan ziet op een aantal percelen aan de Voet- of Kraagweg in Rockanje. De percelen worden voor het grootste deel als agrarische gronden verpacht. Aan de zuidzijde van de weg grenst de locatie aan het open polderlandschap en aan de noordzijde grenst de planlocatie aan een watergang en het Annabos. Op het perceel aan de zuidzijde bevinden zich een bungalow, één voormalige boerderij (woonhuis) en diverse andere opstallen (schuur, paardenstal, kassen en een opslagloods). De totale omvang van deze opstallen is ongeveer 1175m2. De op het perceel aanwezige bebouwing wordt gesloopt, de bestaande woning blijft bestaan, één compensatiewoning wordt gerealiseerd en 14 hectare landbouwgrond resteert.

Ter compensatie van het slopen van de op het perceel aanwezige bebouwing wordt aan de Voet- of Kraagweg dus één compensatiewoning toegekend die binnen het reeds bestaande bouwvlak aan de Voet- of Kraagweg 11 wordt gerealiseerd.

Indienen zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn van het ontwerpbestemmingsplan kunt u schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan geven. Zienswijzen kunnen door een ieder worden ingediend. Schriftelijke zienswijzen richt u aan de gemeenteraad van Westvoorne, Postbus 550, 3235 ZH Rockanje. Wanneer u mondeling een zienswijze wilt geven, kunt u hiervoor een

afspraak maken met de behandelend ambtenaar van het team VROM. U bereikt de behandelend ambtenaar via het Servicepunt Westvoorne, telefoonnummer 14 0181.

Rockanje, 12 mei 2021

Burgemeester en Wethouders van Westvoorne

de secretaris, P. van der Wurff

de burgemeester, P.E. de Jong

 

Naar boven