Kennisgeving mijnbouwmilieuvergunning F15-A, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Minister van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Aan Total E&P Nederland B.V., kantoor houdend aan de Bordewijklaan 18, 2591 XR te Den Haag is een vergunning op grond van artikel 40 van de Mijnbouwwet verleend voor het wijzigen van de mijnbouwinstallatie platform F15-A.

Platform F15-A ligt op ongeveer 140 kilometer noord-noord-west van Den Helder op de coördinaten 54° 12’ 56.254” NB en 4° 49’ 37.067” OL (ETRS89).

De productie op platform F15-A is tijdelijk gestopt in december 2017. Met deze vergunning wordt het hervatten van de productie geformaliseerd. De wijziging heeft naast het hervatten van de productie tevens betrekking op het virtueel aggregeren van de NOx emissies van de op platform F15-A aanwezige stookinstallaties. Virtueel aggregeren is een mogelijkheid om meerdere gelijksoortige stookinstallaties die via één uitlaat zouden kunnen emitteren als één stookinstallatie te beschouwen voor wat betreft de NOx emissies.

Het besluit, de aanvraag en andere relevante stukken liggen met ingang van 10 mei 2021, gedurende 6 weken ter inzage bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Inzage is mogelijk na het maken van een afspraak. Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na de dag van de ter inzage legging van dat besluit een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Raad van State, ter attentie van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voor inlichtingen of het maken van een afspraak voor inzage kunt u zich wenden tot de heer H. Vorsteveld (tel. 06 535 756 28) van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Naar boven