5e wijziging bestemmingsplan Centrum Enter, Dorpsstraat ong.

Logo Wierden

 

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 28 april 2021 voor een perceel aan de Dorpsstraat ong. (tussen nummer 153 en 157) het bestemmingsplan ‘Centrum Enter’ gewijzigd. Het perceel betreft een onbebouwde open plek in het bebouwingslint van de Dorpsstraat. Het plan bestaat uit het ter plaatse realiseren van één vrijstaande woning. Het perceel is gelegen binnen het bestemmingsplan “Centrum Enter”. Binnen dit bestemmingsplan geldt voor het perceel de bestemming “Verkeer – Verblijfsgebied” met de nadere functieaanduiding “parkeerterrein”. Binnen het huidige bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om voor dit perceel de bestemming te wijzigingen naar de bestemming ‘Wonen’.

 

Inzage

Het vastgestelde wijzigingsplan staat vanaf 06-05-2021 op het landelijke platform www.ruimtelijkeplannen.nl (directe link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.WB2020000004-VA01). Daarnaast ligt het wijzigingsplan vanaf deze datum gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis te Wierden.

 

Beroepschrift indienen

Het kan zijn dat u het niet eens bent met het besluit. Dit kunt u (als belanghebbende) aangeven bij de rechtbank: binnen zes weken nadat het besluit is bekendgemaakt. Dit heet ‘beroep aantekenen’.

 

Wilt u een beroepschrift indienen? Stuur dan een brief naar de:

 

Afdeling bestuursrechtspraak

Raad van State

postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Die brief is uw beroepschrift. In het beroepschrift moeten in ieder geval uw naam en adres staan, de dagtekening en een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht. In het beroepschrift schrijft u verder waarom u in beroep gaat (de gronden van het beroep). Tot slot moet u het beroepschrift ondertekenen en een kopie van het besluit meesturen.

 

Voorlopige voorziening

Als u een beroepschrift indient, kunt u tegelijkertijd ook aan de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Ook als u een verzoek om een voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen.

 

Kosten

In beroep gaan en indienen van een voorlopige voorziening kost geld. Over de hoogte van deze kosten (ook wel griffierecht) kunt u contact opnemen met de Raad van State (tel. 070-4264251)

 

 

 

Meer weten?

Als u vragen heeft over het wijzigingsplan, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven