GEWIJZIGD VASTGESTELD BESTEMMINGSPLAN Elspeet Noordwest en GEWIJZIGD EXPLOITATIEPLAN Elspeet Noordwest

Logo Nunspeet

[Burgemeester en wethouders van de gemeente Nunspeet maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 29 april 2021 het bestemmingsplan Elspeet Noordwest en het exploitatieplan Elspeet Noordwest gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Aan de noordwestzijde van de kern Elspeet wordt een woonwijk ontwikkeld: Elspeet – Noordwest (hoek Nachtegaalweg-Stakenbergweg). De eerste en tweede fase van deze woonwijk zijn inmiddels uitgevoerd. Voorliggend plan voorziet in de ontwikkeling van fase 3, waarbij maximaal 85 woningen worden gerealiseerd. Om de ontwikkeling mogelijk te maken wordt het bestemmingsplan gewijzigd. Het bestemmingsplan vormt het juridisch kader op basis waarvan het woningbouwgebied ontwikkeld kan worden. Het exploitatieplan biedt de grondslag van het publiekrechtelijk kostenverhaal.

 

U kunt met ingang van woensdag 12 mei 2021 het vastgestelde bestemmingsplan en exploitatieplan inzien in het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis. Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via www.nunspeet.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl (https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0302.BP78124-vg02). Het exploitatieplan is ook te raadplegen via https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0302.BP78124-ex02.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan een aantal wijzigingen doorgevoerd. Het raadsvoorstel, de Zienswijzennota bestemmingsplan Elspeet Noordwest en het raadsbesluit kunt u raadplegen via https://nunspeet.raadsinformatie.nl/vergadering/781297/Raadsvergadering%2029-04-2021 (agendapunt 10).

De raad heeft de volgende wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan aangebracht:

  • 1.

    paragraaf 2.2 van de Toelichting is gewijzigd;

  • 2.

    artikel 10.1 onder d is gewijzigd, inhoudende dat afwijking voor een hogere bouwhoogte van het appartementengebouw op de hoek Nachtegaalweg en Stakenbergweg is uitgesloten;

  • 3.

    op de verbeelding voor de locatie hoek Stakenbergweg/Nachtegaalweg de bouwhoogte gewijzigd is naar maximaal 11 meter;

  • 4.

    op de verbeelding een aanduiding is opgenomen dat de ontsluiting van de parkeerkelder van het appartementengebouw op de hoek Nachtegaalweg en via het parkeerterrein naar de woonwijk is;

  • 5.

    de regels van het Parapluplan Parkeren zijn in het bestemmingsplan toegevoegd;

 

Bij de vaststelling van het exploitatieplan is ten opzichte van het ontwerpexploitatieplan een aantal wijzigingen doorgevoerd. Het raadsvoorstel, de Nota van wijzigingen exploitatieplan Elspeet Noordwest en het gewijzigd vastgestelde exploitatieplan kunt u raadplegen via https://nunspeet.raadsinformatie.nl/vergadering/781297/Raadsvergadering%2029-04-2021 (agendapunt 10).

 

Met ingang van donderdag 13 mei 2021 kan gedurende zes weken tegen de besluiten afzonderlijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend, dan wel door een belanghebbende aan wie niet verweten kan worden dat hij/zij niet tijdig een zienswijze ingediend heeft. Tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de gemeenteraad zijn aangebracht, kan een belanghebbende beroep instellen.

 

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift tegen de vaststelling van het bestemmingsplan moet aangeven welke beroepsgronden hij/zij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

 

Het instellen van beroep schort de werking van de besluiten niet op. Degene die beroep instelt, kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Voor vragen over het bestemmingsplan en exploitatieplan kunt u contact opnemen met de gemeente Nunspeet, telefoonnummer (0341) 25 99 11.

]

Naar boven