Regeling van de Minister voor Medische Zorg van 4 mei 2021, kenmerk 2343796-1006657-WJZ, houdende wijziging Regeling maximumprijzen geneesmiddelen in verband met tussentijdse wijziging van de bijlage

De Minister voor Medische Zorg,

Gelet op artikel 2 van de Wet geneesmiddelenprijzen;

Besluit:

ARTIKEL I

In de bijlage bij de Regeling maximumprijzen geneesmiddelen wordt bij registratienummer EU/1/13/839/005 met de artikelnaam ICLUSIG TABLET FILMOMHULD 15MG in de productgroep PONATINIB-15-MG-TABLET de maximumprijs van 109,301006 vervangen door 129,742785.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Medische Zorg, T. van Ark

TOELICHTING

1. Inhoud regeling

Op grond van de Wet geneesmiddelenprijzen (Wgp) zijn bij ministeriële regeling maximumprijzen voor geneesmiddelen vastgesteld. De laatste reguliere wijziging van de Regeling maximumprijzen geneesmiddelen zag op de 48e reguliere herziening van deze regeling, die op 1 april 2021 in werking is getreden.

Na publicatie van deze regeling geeft een eerder ontvangen zienswijze alsnog aanleiding de wijze van berekening van een maximumprijs opnieuw te bezien. Voor dit specifieke product heeft dit geleid tot een hogere maximumprijs, omdat de eerdere berekening mede was gebaseerd op de Noorse prijs van de 60-stuksverpakking. De vergunninghouder heeft op mijn verzoek voldoende aangetoond dat de betreffende verpakking de afgelopen periode definitief niet meer in de handel was in Noorwegen.

2. Inwerkingtreding

Ingevolge het kabinetsbeleid op het gebied van vaste verandermomenten treedt een ministeriële regeling in werking op één van de vier vaste momenten in het jaar en wordt de regeling ten minste twee maanden daarvoor gepubliceerd. Hierop kunnen uitzonderingen worden gemaakt, onder meer indien sprake is van reparatieregelgeving. Omdat hiervan in dit geval sprake is, wordt afgeweken van het beleid op het gebied van de vaste verandermomenten.

3. Beroepsmogelijkheid

Degene wiens belang rechtstreeks is betrokken bij deze regeling kan daartegen binnen zes weken na de dag waarop deze regeling tot wijziging van de Rmg in de Staatscourant is geplaatst, beroep instellen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb), te Den Haag. Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten de naam en adres van de indiener, de dagtekening, de omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden waarop het beroep berust.

Van de indiener van een beroepschrift wordt griffierecht geheven. Nadere informatie over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betalen wordt door de griffie van het CBb verstrekt.

De Minister voor Medische Zorg, T. van Ark

Naar boven