Aanwijzing Wet voorkeursrecht gemeenten, artikelen 6 en 10 t/m 15, 24 en 26 Wvg Verbindingsweg Milsbeek

Logo Gennep

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gennep maken op grond van artikel 7, lid 1, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend, dat zij op 4 mei 2021 hebben besloten op grond van artikel 6 Wvg gronden voorlopig aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.

De aanwijzing heeft betrekking op gronden oostelijk van de kern Milsbeek, gelegen ten zuiden van de Ringbaan, waar de beoogde verbindingsweg haar noordelijke aantakking krijgt, en wel oostelijk van de wegen Oudedijk, Onderkant en Driekronenstraat, aan weerszijden van de beoogde kruising van de geprojecteerde verbindingsweg met de Kroefsestraat, tot de beoogde zuidelijke aansluiting van de verbindingsweg op genoemde Driekronenstraat.

Het tracé van de verbindingsweg is gebaseerd op de toegedachte bestemmingen “Verkeer” en “Groen”, met de dubbelbestemmingen “Waarde - Archeologie 4” en “Waterstaat - bergend regime” in het ontwerp-bestemmingsplan ‘Verbindingsweg Milsbeek’¸ dat van 24 december 2020 6 weken ter inzage heeft gelegen in het gemeentehuis in Gennep, zoals bekendgemaakt in de Staatscourant van 23 december 2020.

De gronden zijn niet eerder aangewezen in het kader van de Wet voorkeursrecht gemeenten.

Het voorkeursrecht geldt voor een termijn van ten hoogste drie maanden, tenzij voor die periode een opvolgende planologische maatregel is vastgesteld. Het besluit treedt de dag na publicatie van dit besluit in de Staatscourant in werking, te weten op 6 mei 2021.

Gevolg voorkeursrecht

De vestiging van een voorkeursrecht heeft tot gevolg dat een eigenaar van of een beperkt gerechtigde tot een aangewezen perceel(sgedeelte), wanneer deze de grond of het beperkt recht wenst te vervreemden, de grond eerst aan de gemeente te koop moet aanbieden. Hierdoor houdt de gemeente de regie op de verdere ontwikkeling van de plannen voor de aangewezen gronden.

De gerechtigden ontvangen een dezer dagen een aangetekende brief over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Inzage stukken

Ons besluit ligt tezamen met de bijbehorende bijlagen, het kadastraal overzicht en de lijst met daarop de aangewezen percelen en perceelsgedeelten, de namen van de gerechtigden en overige relevante gegevens, met ingang van 6 mei 2021 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis van Gennep aan het Ellen Hoffmannplein 1 te Gennep.

Wij verzoeken u in verband met corona een afspraak te maken voor inzage. Zie hiervoor www.gennep.nl > Contact gemeente Gennep.

Bezwaar en beroep, voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen met ingang van 6 mei 2021 gedurende de termijn van zes weken bezwaar maken tegen de aanwijzing. Uw bezwaarschrift kunt u sturen naar burgemeester en wethouders van Gennep, Postbus 9003 in (6590 HD) Gennep.

Bezwaarmakers hebben de mogelijkheid om in het geval van een spoedeisend belang een voorlopige voorziening te vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg (sector Bestuursrecht), locatie Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond, telefoon (088) 361 22 22.

Nadere inlichtingen

Voor nadere inhoudelijke informatie kunt u zich op werkdagen richten tot de gemeente Gennep: Kasper Bruijsten (Projectleider) of Patrick Slegers (Grondzaken) via gemeente@gennep.nl of telefonisch op het gemeentehuis 0485 – 49 41 41.

 

Gennep 5 mei 2021

College van burgemeester en wethouders

Naar boven