Gemeente Westvoorne - voorbereiding bestemmingsplan - Landgoed Drenkeling, Wonen in het park – fase 2

Logo Westvoorne

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken, in overeenstemming met het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening, bekend dat zij voornemens zijn een bestemmingsplan voor te bereiden met de naam “Landgoed Drenkeling, Wonen in het park – fase 2”.

Het bestemmingsplan ‘Landgoed Drenkeling, Wonen in het park – fase 2’ vormt het vervolg op De Drenkeling fase 1a en 1b. Het plangebied van het bestemmingsplan ligt in polder de Drenkeling, aan de Noordzijde van Rockanje. Binnen het plangebied wordt de tweede fase van Landgoed Drenkeling mogelijk gemaakt. Fase 2 bestaat uit het realiseren van maximaal 285 woningen waaronder 28 reeds bestaande woningen. Deze woningen zijn verdeeld over diverse woningtypologieën. Naast de woningbouw, voorziet voorliggend plan ook in de planologische regeling van drie bestaande sportvelden en wordt een evenemententerrein mogelijk gemaakt. Tot slot ligt in de noordoostelijke hoek van het plangebied een volkstuin.

Op dit moment worden geen stukken over het voornemen ter inzage gelegd, ook is het niet mogelijk om zienswijzen tegen het voornemen kenbaar te maken. Er wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen over het voornemen. Het ontwerpbestemmingsplan wordt naar verwachting in mei 2021 ter inzage gelegd. Een ieder kan dan een zienswijze op het plan geven.

Rockanje, 28 april 2021

Burgemeester en wethouders van Westvoorne

de secretaris, P.A. van der Wurff

de burgemeester, P.E. de Jong

 

Naar boven