Vastgesteld wijzigingsplan ‘Voortje 45 – Mierlo’ (20-04-2021)

Logo Geldrop-Mierlo

 

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo maken bekend, dat zij op 20 april 2021 hebben besloten om met toepassing van artikel 3.6, lid 1, sub a Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 4.6.3. van het bestemmingsplan Buitengebied het bestemmingsplan ‘Buitengebied te wijzigen teneinde de bestaande bestemming van het perceel Voortje 45 in Mierlo, zijnde ‘Agrarisch-Bouwvlak’ te wijzigen naar de bestemming ‘Wonen’. (NL.IMRO.1771.Voortje 45-VP01).

 

Ter inzage

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan ‘Voortje 45 - Mierlo’ met bijbehorende stukken ligt gedurende zes weken van vrijdag 7 mei 2021 tot en met donderdag 17 juni 2021 ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis aan de Meent 2 in Geldrop. Op maandag tot en met donderdag kunt u het plan inzien van 09.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur. Op donderdagavond kunt u het besluit ook inzien tussen 18.00 en 20.00 uur. U kunt het vastgestelde wijzigingsplan ook bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website via www.geldrop-mierlo.nl.

Wanneer u een toelichting wenst bij de ter inzage liggende stukken verzoeken wij u een afspraak te maken met de heer R. Andringa via telefoonnummer 040 289 38 93.

 

Beroep

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

1. Een belanghebbende, die tijdig zienswijzen naar voren heeft gebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan;

2. Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen tegen het ontwerpwijzigingsplan naar voren te hebben gebracht.

 

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde wijzigingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten moet een voorlopige voorziening aangevraagd worden. Een verzoek hiertoe kan (in geval van onverwijlde spoed en alleen in combinatie met een beroepsschrift) worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

 

Inwerkingtreding wijzigingsplan

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort tenminste totdat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

 

Geldrop, 6 mei 2021

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo,

J.C.J. van Bree, burgemeester

N.J.H. Scheltens, secretaris

Naar boven