Vaststelling bestemmingsplan West-Vlisterdijk 8, Vlist (gewijzigd)

Logo Krimpenerwaard

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 20 april 2021 het bestemmingsplan ‘West-Vlisterdijk 8, Vlist gewijzigd heeft vastgesteld. Het vastgestelde plan ligt met ingang van 5 mei 2021 gedurende zes weken ter inzage.

Ligging en beschrijving plan

Het plan heeft betrekking op West-Vlisterdijk 8 in Vlist en maakt het mogelijk om ten noordwesten van de bestaande woning een nieuwe grotere woning te realiseren. Hiervoor is de huidige woonbestemming aan de noordwestzijde uitgebreid. Aan de zuidoostzijde is een deel van de huidige woonbestemming omgezet naar de agrarische bestemming. De bestaande woning wordt gesloopt.

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken hebben van 18 november 2020 tot en met 29 december 2020 ter inzage gelegen. Hierover zijn geen zienswijzen ingediend.

Ambtshalve wijziging

Het plan is gewijzigd vastgesteld. In de planregels is bij de vaststelling (ambtshalve) een parkeerregeling toegevoegd op basis van het ‘Parapluplan Parkeren Krimpenerwaard’. Voor de exacte inhoud van de wijzigingen, wordt verwezen naar de stukken die ter inzage liggen.

Ter inzage

Vanaf woensdag 5 mei 2021 ligt het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken gedurende 6 weken ter inzage bij het Klantcontactcentrum het gemeentehuis, Dorpsplein 8 in Stolwijk. In verband met de maatregelen tegen Corona zijn er aangepaste openingstijden voor het gemeentehuis. Dit betekent dat ook de mogelijkheden om het bestemmingsplan in te zien aangepast zijn. Het inzien kan van maandag t/m vrijdag op afspraak. Een afspraak kunt u maken via het algemene nummer van de gemeente Krimpenerwaard, tel.nr. 14 0182.  

Het vastgestelde bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken kunt u ook bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1931.BP1911BG009-VG01.

Beroep

Binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd is het instellen van beroep tegen het vaststellingsbesluit mogelijk voor belanghebbenden.

Het beroepschrift wordt ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tijdens de beroepstermijn kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze afdeling.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt op de dag, die volgt op die na de afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij een verzoek tot het treffen van voorlopige voorziening is gedaan. In dat geval treden het besluit en het plan pas in werking nadat op dat verzoek is beslist.

Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden. U kunt bij de griffie van de Raad van State hiernaar informeren.

Stolwijk, 4 mei 2021

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard,

J. Hennip, gemeentesecretaris

mr. R.S. Cazemier, burgemeester

Naar boven