Ontwerp omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan ten behoeve van het realiseren van het verkeersplan ‘Aanleg (fiets)oversteekplaatsen Nielant’ in Huissen.

Logo Lingewaard

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de ontwerp omgevingsvergunning ten behoeve van het afwijken van het bestemmingsplan voor het realiseren van het verkeersplan ‘Aanleg (fiets)oversteekplaatsen Nielant’ in Huissen, met zaaknummer ODRA21AB0220, voor een ieder ter inzage ligt.

Initiatiefnemer is voornemens het verkeersplan te realiseren. Het verkeersplan bestaat in zijn geheel uit drie onderdelen:

  • 1.

    de aanleg van een langzaam verkeersverbinding met oversteeklocatie ter plaatse van Nielant - Schaapsdam;

  • 2.

    de aanleg van een langzaam verkeersverbinding met oversteeklocatie ter plaatse van Nielant - Sportdreef. Hierbij wordt de noordelijk gelegen oversteeklocatie verplaatst;

  • 3.

    de aanpassing van het kruispunt ter plaatse van Nielant - Wagenweg.

Voor wat betreft de uitvoering van het plan geldt dat dit voor een groot deel mogelijk is binnen de kaders van het vigerend bestemmingplan ‘Kom Huissen’. Echter, voor twee onderdelen van het plan is dit niet het geval:

  • 1.

    Nielant - Schaapsdam: de aanleg van het fiets- en voetpad tussen de Wagenweg en Schaapsdam ligt deels in de bestemming 'Groen-Waterberging'. Het aanleggen en gebruiken van een fiets- en voetpad binnen deze bestemming is toegestaan. Echter, een deel van het tracé, circa 45 meter, ligt over het terrein van de omgevingsvergunning Aanleg (fiets)oversteekplaatsen Nielant in Huissen 5 voormalige school De Zilverzwaan. Hier is de bestemming 'Maatschappelijk' van toepassing. Daarbinnen is de aanleg en het gebruik van een (algemeen en openbaar) fiets- en voetpad en groenvoorziening niet toegestaan.

  • 2.

    Nielant - Sportdreef: er worden als gevolg van de aanleg van het fiets- en voetpad tussen de Sportdreef en Holthuizerdreef een aantal parkeerplaatsen ter plaatse van de Sportdreef verplaatst/herschikt. Deze parkeerplaatsen komen na verplaatsing grotendeels te liggen in de bestemming 'Groen- Waterberging'. Parkeervoorzieningen zijn hier echter niet toegestaan.

De ontwerp omgevingsvergunning is voorzien van een goede ruimtelijke onderbouwing en ziet op het verzoek om planologisch te mogen afwijken van het bestemmingsplan ‘Kom Huissen’ ten behoeve van de realisatie van het verkeersplan.

 

Inzien

De ontwerp omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 5 mei 2021 gedurende zes weken digitaal ter inzage bij het loket Klantadvies in het Stadkantoor aan de Eusebiusbuitensingel 53 te Arnhem, telefoon 026 – 377 1600 (lokaal tarief). Voor de inzage van de beschikking kunt u telefonisch een afspraak maken van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Daarnaast is het ontwerp van de omgevingsvergunning ook op internet in te zien (technische storingen voorbehouden). De interactieve digitale verbeelding van het ontwerpbesluit is te raadplegen op het webadres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer NL.IMRO.1705.260-ON01 of via https://zoek.officielebekendmakingen.nl/uitgebreidzoeken in te zien.

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend ontwerpbesluit vormen zijn te vinden op bovenstaand webadres.  

 

Zienswijze

Een ieder kan binnen de bovengenoemde termijn van zes weken bij voorkeur schriftelijk een gemotiveerde zienswijze met betrekking tot de ontwerp omgevingsvergunning indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Lingewaard (per adres: het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaard, Postbus 15, 6680 AA Bemmel), onder vermelding van het zaaknummer. U kunt uw zienswijze ook mondeling kenbaar maken binnen de bovengenoemde termijn. Voor informatie over de ontwerp omgevingsvergunning en voor een afspraak voor het kenbaar maken van uw mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het telefoonnummer 026 – 377 1600. Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen kunnen later beroep instellen tegen een uiteindelijk besluit.

Bemmel, 5 mei 2021

Naar boven