Vaststelling bestemmingsplan “Parapuplan verlegging gasleiding Nederasselt (N-576-75)”

Logo Heumen

Burgemeester en wethouders van Heumen maken - op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht - bekend dat de gemeenteraad op 15 april 2021 het bestemmingsplan “Parapuplan verlegging gasleiding Nederasselt (N-576-75)” met identificatienummer NL.IMRO.0252.BUbpGasNederasselt-VA01 heeft vastgesteld.

 

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingplan maakt het gedeeltelijk verleggen van de gasleiding nabij Nederasselt ter hoogte van de Baron van Brakelstraat 5 mogelijk. Het aan te passen leidingtraject loopt vanaf grofweg de kruising met de Zeedijkse Leigraaf in zuidwestelijke richting tot net voorbij de Baron van Brakelstraat en eindigt iets ten noorden van de Broekstraat. Het betreft een paraplubestemmingsplan, waarbij alleen de dubbelbestemming Leiding-Gas wordt aangepast. Het bestemmingsplan is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Mogelijkheden voor inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken alsook het besluit hogere waarden kunt u op twee manieren inzien:

  • 1.

    Digitaal: het plan is digitaal beschikbaar op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt zoeken op identificatienummer NL.IMRO.0252.BUbpGasNederasselt-VA01

  • 2.

    Gemeentehuis: vanaf maandag 29 maart 2021 tot en met maandag 10 mei 2021 ligt alles ook ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis (Kerkplein 6 in Malden). Als u de stukken in wilt zien kunt u daarvoor een afspraak maken bij het Klant Contactcentrum (telefoonnummer 14 024).

     

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling kan van donderdag. 6 mei 2021 tot en met donderdag 17 juni 2021 beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • 1.

    Een belanghebbende die tijdig een zienswijze kenbaar heeft gemaakt tegen het ontwerpbestemmingsplan.

  • 2.

    Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen.

Als een belanghebbende beroep heeft ingesteld kan deze verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het vaststellingsbesluit treedt in werking op , tenzij voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Malden, 5 mei 2021

Naar boven