Vaststelling bestemmingsplan Sportpark Hoornseveld

Logo Zaanstad

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat:

  • De gemeenteraad bij besluit van 22 april 2021 het bestemmingsplan Sportpark Hoornseveld gewijzigd heeft vastgesteld.

  • De gemeenteraad bij besluit van gelijke datum heeft besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

  • De gemeenteraad bij besluit van gelijke datum heeft besloten de welstandsnota 2013 aan te vullen met een nieuwe paragraaf voor het plangebied.

  •  

Inhoud bestemmingsplan

Het plangebied bestaat uit de gronden van het Sportpark Hoornseveld. Het ligt in Zaandam, tussen de snelwegen A7 en A8 aan de zuidzijde respectievelijk oostzijde, de spoorlijn Zaandam – Enkhuizen aan de noordzijde en watergang de Gouw aan de westzijde. Sportpark Hoornseveld ligt in Kogerveldwijk. Het sportpark zal worden getransformeerd tot een nieuw en multifunctioneel sportpark. Zo zal het sportpark ook plaats bieden voor een nieuw overdekt zwembad ter vervanging van het bestaande zwembad De Slag.

Inhoud aanvulling welstandsnota

De herontwikkeling van Sportpark Hoornseveld vindt plaats binnen de structuur van het inrichtingsplan. Waar de verschillende sportverenigingen op hun terrein elk een bepaalde mate van beslotenheid en herkenbaarheid zullen hebben, is het ook de bedoeling dat het totale sportpark als eenheid te herkennen is en de verschillende sportfuncties vanaf het openbare gebied goed zichtbaar en bereikbaar zijn.

Door de kwaliteitsimpuls die met de planontwikkeling wordt voorgestaan, voorziet de welstandsparagraaf in nieuwe welstandscriteria die verder gaan dan de bij het in de welstandsnota vastgelegde ambitieniveau. De aanvulling van de welstandsnota is conform artikel 12b van de Woningwet onderdeel van het toetsingskader van een omgevingsvergunning voor het bouwen en betrokken bij de beoordeling van het uiterlijk van bouwwerken.

Gewijzigde vaststelling

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp dat eerder ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen zijn in de toelichting bij het bestemmingsplan opgenomen.

Inzage

De bovengenoemde besluiten en bijbehorende stukken liggen vanaf 6 mei 2021 tot en met 17 juni 2021ter inzage als pdf-bestanden op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm 'bestemmingsplan').

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan liggen tevens ter inzage op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Wilt u meer informatie of wilt u papieren stukken inzien? Vult u dan het contactformulier in op www.zaanstad.nl, dan nemen wij contact met u op.

Besluitnummers

  • Het bestemmingsplan heeft het identificatienummer NL.IMRO.0479.STED3874BP-0301.

  • Het vaststellingsbesluit, waaronder het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen, heeft het besluitnummer 2021/5220.

Beroep

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door belanghebbenden.

Tegen het besluit om de welstandsnota 2013 aan te vullen is geen beroep mogelijk.

 

Beroepschriften moeten worden verzonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Meer informatie over beroep staat op de website www.raadvanstate.nl.

Zaandam, 5 mei 2021

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven