Gemeente De Bilt – Terinzagelegging ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Tuinstraat 3 te De Bilt

Logo De Bilt

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente De Bilt maakt, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat de gemeenteraad op 22 april 2021 het bestemmingsplan ongewijzigd heeft vastgesteld:

• Bestemmingsplan “Tuinstraat 3 te De Bilt”.

Plangebied

Het plangebied betreft uitsluitend het perceel van Tuinstraat 3 zelf, kadastraal bekend als BIL01 D 8561. Dit perceel bevind zich net ten noorden van de Burgemeester de Withstraat in het zuidelijke deel van de kern de Bilt.

Aanleiding

Op het perceel van Tuinstraat 3 te De Bilt was voorheen kinderdagverblijf Vriendjes gevestigd. Onder andere vanwege klachten uit de buurt (met betrekking tot verkeer – en parkeeroverlast) is in juni 2018 door het college het besluit genomen om de onderhandelingen te starten met kinderdagverblijf Vriendjes. Deze onderhandelingen hadden als doel de verkoop van het pand aan de prof. Dr. Asserweg 2 (voormalig ’t Hoekie) aan kinderdagverblijf Vriendjes, zodat zij onder andere het pand aan de Tuinstraat 3 zouden verlaten. De onderhandelingen hebben geleid tot overeenstemming, met als gevolg dat kinderdagverblijf Vriendjes op een andere locatie dan Tuinstraat 3 gecontinueerd wordt.

In het kader van deze verhuizing zijn afspraken vastgelegd met KDV Vriendjes, welke ook de gronden van het perceel Tuinstraat 3 te De Bilt in eigendom heeft. Onderdeel van deze afspraken is het wijzigen van de bestemming van het perceel Tuinstraat 3 te De Bilt van ‘Maatschappelijk’ naar ‘Wonen’. De bestemmingswijziging, waarmee de maatschappelijke (verkeer-aantrekkende) functie wordt uitgesloten, is bedoeld om te voorkomen dat ter plaatse in de toekomst opnieuw problemen rondom verkeer en parkeren ontstaan. Voorliggend bestemmingsplan voorziet in de bestemmingswijziging van Maatschappelijk naar Wonen.

Zienswijzen

Tegen het ontwerpbestemmingsplan is een zienswijzen ingediend, deze wordt behandeld in de nota zienswijzen.

Terinzagelegging

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken ligt vanaf donderdag 6 mei 2021 tot en met woensdag 16 juni 2021 ter inzage. U kunt de stukken online inzien op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (planid) is: NL.IMRO.0310.20001BP0015-VG01. De stukken liggen ook ter inzage in het gemeentehuis aan de Soestdijkseweg Zuid 173 te Bilthoven.

 

Beroep en Voorlopige voorziening

Beroep tegen het ongewijzigd vaststellingsbesluit kan worden ingesteld van vrijdag 7 mei 2021 tot en met donderdag 17 juni 2021 bij de:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Het bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking. Het beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op voornoemd adres.

Meer informatie

Voor specifieke vragen en opmerkingen over het vastgestelde bestemmingsplan en de procedure kunt u contact opnemen met de heer J. Theeuwen van de gemeente De Bilt via j.theeuwen@debilt.nl of telefoonnummer (030) 2289469.

Naar boven