Gemeente Aalsmeer – Ter inzage legging ontwerp parapubestemmingsplan Kamerverhuurbedrijf Aalsmeer

Logo Aalsmeer

Z 2 1 -0 20283

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Aalsmeer maken ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 7 mei tot en met 17 juni 2021 het ontwerp paraplubestemmingsplan Kamerverhuurbedrijf Aalsmeer met de daarop betrekking hebbende stukken ter inzage ligt.

Doelstelling en plangebied

Het paraplubestemmingsplan heeft betrekking op de gehele gemeente Aalsmeer. In de huidige regels en begripsbepalingen van bestemmingsplannen zijn geen handvatten om grootschalige kamerverhuurbedrijven tegen te gaan. Op 17 september 2020 heeft de gemeenteraad het voorbereidingsbesluit "kamerverhuurbedrijf/tijdelijke huisvesting voor arbeidsmigranten" vastgesteld. Dit paraplubestemmingsplan is een ruimtelijke uitwerking van het voorbereidingsbesluit. Door een begrenzing op te leggen van maximaal 250 bedden en personen per locatie zullen grootschalige complexen niet mogelijk zijn wat beter past binnen het dorpse karakter van de gemeente Aalsmeer

Ter inzage

Het ontwerp paraplubestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken gedurende 6 weken ter inzage, vanaf 7 mei 2021, en is op de volgende wijze voor een ieder in te zien:

-in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.PP02-OW01 en

-via de gemeentelijke website : http://0358.ropubliceer.nl;

-de balie van de receptie in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1 (alleen mogelijk op afspraak: 0297-387575).;

-de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1 (alleen mogelijk op afspraak: 020-5404911).

Indienen zienswijze

Gedurende voornoemde termijn kan een ieder een schriftelijke of mondelinge zienswijze betreffende dit ontwerp paraplubestemmingsplan naar voren te brengen. Schriftelijke zienswijzen worden gericht aan Burgemeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp paraplubestemmingsplan Kamerverhuurbedrijf Aalsmeer’.

Degene die mondeling zijn zienswijze naar voren wil brengen kan daarvoor contact opnemen met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer 0297-387575.

 

Naar boven