Markt 1 Rosmalen, ontwerpbestemmingsplan en ontwerp omgevingsvergunning (coördinatieregeling)

Logo 's-Hertogenbosch

Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 1 en op grond van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening Wro gemeente ‘s-Hertogenbosch

 

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Markt 1 Rosmalen’ (NL.IMRO.0796.0002490-1301) met ingang van 3 mei, gedurende zes weken ter inzage ligt. Tegelijkertijd ligt er een ontwerp omgevingsvergunning voor de ontwikkeling.

 

Het plangebied bevindt zich in de oude Pastorie en in de tuin van de Pastorie aan de Markt 1 in Rosmalen. Op dit moment is op het plangebied het bestemmingsplan Rosmalen Centrum (onherroepelijk 18-12-2012) van kracht. De beoogde functies binnen het plangebied zijn binnen de bestemming 'Centrum' rechtstreeks toegestaan. Ter hoogte van de beoogde nieuwbouw is echter geen bouwvlak opgenomen. De ontwikkeling van deze nieuwbouw is daarmee strijdig met het vigerende bestemmingsplan. Een herziening van het bestemmingsplan is daarom noodzakelijk. Hierin wordt met het voorliggende bestemmingsplan voorzien. Gelet op het feit dat in de toekomstige situatie een maatschappelijke functie is voorzien, wordt voor het gehele plangebied de bestemming 'Maatschappelijk' opgenomen in plaats van de bestemming 'Centrum'.

 

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning worden gecoördineerd voorbereid op grond van de coördinatieregeling zoals opgenomen in paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening en in de Coördinatieverordening Wro gemeente ’s-Hertogenbosch. Dit betekent dat de procedure tot verlening van de omgevingsvergunning voor de ontwikkeling van Markt 1 Rosmalen gelijk oploopt met de bestemmingsplanprocedure

 

Wilt u reageren?

In de periode dat een ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp omgevingsvergunning en het ontwerp beeldkwaliteitsplan ter inzage ligt, kan iedereen op de ontwerp besluiten schriftelijk of mondeling een zienswijzen indienen.

 

Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan en /of het ontwerp beeldkwaliteitsplan ?

  • Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar: De gemeenteraad van ‘s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Graag onder vermelding van zaaknummer 10926507.

  • Ook is het mogelijk om uw zienswijze digitaal in te dienen met DigiD. U kunt daarvoor naar het digitale formulier (ook via de URL: www.s-hertogenbosch.nl/digitalezienswijze).

  • Wilt u mondeling een zienswijze naar voren brengen? Hiervoor kunt u terecht bij mevrouw L. Meijhuis tel. 06 – 11 06 37 10.

  •  

Wilt u reageren op de omgevingsvergunning?

 

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning liggen met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen. Het ontwerp bestemmingsplan kunt u ook vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl (hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden).

 

Wilt u de ontwerp omgevingsvergunning voor Markt 1 Rosmalen digitaal ontvangen en inzien, dan vraagt u een exemplaar aan via de link Omgevingsvergunning - Gemeente ’s-Hertogenbosch (s-hertogenbosch.nl). Onder het kopje “Omgevingsvergunningen ter inzage” leest u hoe u dat doet.

 

In verband met het coronavirus is het Stadskantoor beperkt geopend. U kunt alleen voor spoedgevallen en op afspraak terecht. Hierdoor is inzage van de papieren versie van de ontwerp besluiten op dit moment niet altijd mogelijk. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om de stukken digitaal (via www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen of www.ruimtelijkeplannen.nl) te raadplegen, neem dan contact op met mevrouw L. Meijhuis tel. 06 – 11 06 37 10. Samen zoeken we dan naar een gepaste oplossing.

Naar boven