Verkeersbesluit fysieke maatregelen

Logo Vlieland

PJT 2021-01

Op grond van artikel 18, eerste lid, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW) is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Grondslag

Voor het plaatsen van verkeerstekens en verkeersborden als bedoeld in artikel 12 van het besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) moet op grond van artikel 15 van de wegenverkeerswet een verkeersbesluit worden genomen. Dit geldt ook voor fysieke maatregelen als deze leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.

Adviezen

Conform artikel 24 BABW is advies gevraagd aan de politie Vlieland. De politie heeft ingestemd met hieronder beschreven verkeersmaatregel.

Motivering

Op meerdere locaties op Vlieland maakt gemotoriseerd verkeer oneigenlijk gebruik van fiets- en/of voetpaden. Daardoor kunnen kortere routes worden genomen. Dit sluipverkeer is niet alleen hinderlijk en gevaarlijk voor andere weggebruikers zoals fietsers en voetgangers maar veroorzaken in sommige gevallen ook schade aan de paden.

Het is gewenst om fysieke maatregelen te nemen om sluipverkeer op een aantal plaatsen tegen te gaan. Daarom worden paaltjes geplaatst bij de volgende locaties:

- Lutinelaan naast nummer 23 het schelpenpad op richting Camping.

- Loodsenpad (kant Lutinelaan)

- Achteromweg naast het appartement Veermannetje

- Eind Lutinelaan.

- Pad naar sportcentrum (Uitlegger)

- Fietspad naast de begraafplaats aan de kant van het Kerkplein

- Vlamingweg / Rijkijzeszglop naar beneden, (begin) van Middenweg achter woning Willem de Vlaminghweg 19.

BESLUIT

Wij besluiten op grond van bovenvermelde overwegingen op de plaatsen zoals hierboven aangegeven fysieke maatregelen te nemen (plaaten van paaltjes) om sluipverkeer tegen te gaan. Een en ander overeenkomstig de bij dit besluit behorende situatietekening.

Vlieland 20 april 2021

Burgemeester en wethouders van Vlieland

Bezwaar

Indien uw belang rechtstreeks bij dit besluit betrokken is, kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht een bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en Wethouders van Vlieland. De termijn hiervoor bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na bekendmaking in de Staatcourant. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en bevat ten minste uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit (of een onderdeel ervan) waartegen het bezwaar is gericht, alsmede de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Wanneer u een bezwaarschrift hebt ingediend, kunt u tevens aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien er, gelet op de betrokken belangen, sprake is van onverwijlde spoed.

Inwerkingtreding

Dit verkeersbesluit treedt in werking met ingang van de dag, na de dag waarop het besluit is bekend- gemaakt.

Verspreiding

Dit verkeersbesluit met bijbehorende stukken is zowel digitaal te raadplegen via de bekendmaking in de Staatscourant en de gemeentelijke website en ligt tijdens openingstijden tevens ter inzage op het gemeentehuis, Dorpsstraat 127 Vlieland.

 

 

Naar boven