Gemeente Amsterdam - omgevingsvergunning en besluit Hogere waarde (Wet geluidhinder) - project Wooden City Karspeldreef (WCK) - Karspeldreef 14 +16, Amsterdam

Logo Amsterdam

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend:

  • dat zij met toepassing van artikel 2.12 eerste lid, onder a sub 3 van de Wabo, een omgevingsvergunning voor strijdig gebruik heeft verleend voor de realisatie van maximaal 592 woningen, maximaal 20.600 m² bvo kantoor, met daarnaast commerciële en maatschappelijke voorzieningen, een stalling voor fietsen en scooters en een ondergrondse parkeergarage,

  • dat voor deze ontwikkeling geen exploitatieplan ex artikel 6.12, lid 1 van de Wet op de ruimtelijke ordening is vastgesteld,

  • dat voor de realisatie van de woningen het college van burgemeester en wethouders tevens hogere grenswaarden als bedoeld in artikel 110 a van de Wet geluidhinder heeft vastgesteld.

De omgevingsvergunning ziet op het gebruiken van gronden/bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan (art. 2.1, lid 1, onder c Wabo).

De omgevingsvergunning is redactioneel gewijzigd ten opzichte van het ontwerp besluit. Voor de wijziging wordt verwezen naar het besluit omgevingsvergunning.

Het besluit omgevingsvergunning (OLO nummer 5441221), het besluit vaststelling hogere waarden (Wgh) en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 28 april 2021 gedurende zes weken ter inzage bij:

  • Stadsdeelkantoor Zuidoost, Anton de Komplein 150

Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken via 14020.

Een digitale versie van de omgevingsvergunning en het hogere waarde besluit is te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (zoek daarbij op: NL.IMRO.0363.T2105PBSTD-VG01.)

Rechtsbescherming

Tegen de omgevingsvergunning kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepsschrift worden ingediend bij de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam.

Tegen het besluit vaststelling hogere grenswaarde kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepsschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State, Postbus 20019 2500 EA Den Haag.

Crisis- en herstelwet van toepassing

Op beide besluiten is afdeling 6 van hoofdstuk 2 van de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing. Dit betekent dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen, een beroep niet ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen beroepsgronden zijn ingediend en de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Het indienen van een zogenaamde pro-forma beroepschrift is dus niet mogelijk.

Amsterdam Zuidoost College van burgemeester en wethouders

Naar boven