Ontwerp wijzigingsplan Eilandrijk, Harkstede

Logo Midden-Groningen

Burgemeester en wethouders van Midden-Groningen maken bekend, dat het ontwerp wijzigingsplan Eilandrijk, Harkstede vanaf donderdag 29 april zes weken ter inzage ligt.

Inhoud van het plan

Ten behoeve van Eilandrijk fase 3a is het 'Bestemmingsplan Harkstede Eilandrijk 3a' (vastgesteld op 20 december 2012) opgesteld. In dat bestemmingsplan is voor een stuk perceel in het noordoosten van dat plangebied een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Met deze wijzigingsbevoegdheid kan de huidige bestemming 'Groen' naar de bestemming 'Wonen 1C' worden gewijzigd. Voorliggend wijzigingsplan is een uitwerking van de bevoegdheid en voorziet in deze wijziging. Het plan voorziet in het realiseren van drie vrijstaande woningen

Het plan inzien

Het ontwerp wijzigingsplan Eilandrijk, Harkstede met bijbehorende stukken kunt u inzien van donderdag 29 april tot en met woensdag 9 juni 2021. Inzien kan op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder nummer NL.IMRO.1952.wphareilandrijk-ON01, en op www.midden-groningen.nl/bestemmingsplannen. Ook kunt u een papieren versie inzien bij het Contactplein, locatie Hooge Meeren (Gorecht-Oost 166 te Hoogezand) en locatie Slochteren (Hoofdweg 10a te Slochteren). Inzien kan tijdelijk alleen op afspraak via 0598 - 37 37 37 en alleen tijdens de openingstijden.

Reageren op het plan (indienen zienswijze)

Tijdens de hiervoor genoemde periode kan iedereen een zienswijze naar voren brengen tegen het ontwerp wijzigingsplan. Dit kan schriftelijk of mondeling. Het is niet mogelijk een zienswijze per e-mail in te dienen. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders van Midden-Groningen, Postbus 75, 9600 AB Hoogezand, onder vermelding van het zaaknummer 2021-003287. Voor een mondelinge zienswijze vragen wij u om minimaal een week voor het einde van de genoemde periode een afspraak te maken met een medewerker van het team Ruimtelijke Ontwikkeling.

Wij wijzen u er alvast op, dat u alleen een beroepschrift tegen het vastgestelde wijzigingsplan kunt indienen als u belanghebbende bent en tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen dit ontwerp wijzigingsplan óf kunt aantonen dat u daartoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest.

Informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met een medewerker van het team Ruimtelijke Ontwikkeling via 0598 - 37 37 37.

 

Naar boven