Kennisgeving beoordeling noodzaak uitvoeren milieueffectrapportage voor Evides Industriewater B.V. (9999169773)

Logo Zuid-Holland

 

Wet milieubeheer

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 6 april 2020 een verzoek ontvangen van Evides Industriewater B.V. om te beoordelen of een milieueffectrapportage (MER) moet worden opgesteld voor het oprichten van een Afvalwaterzuiveringsinstallatie (AWZI) Foodhub aan de Markweg, 3198 NB Europoort-Rotterdam.

 

De voorgenomen activiteit, een installatie voor de verwijdering van afval, heeft een omvang van 383 m3 afvalwater per dag - hetgeen overeenkomt met ongeveer 383 ton afval per dag – en dus boven de drempelwaarde van 50 ton per dag ligt.

 

Voor deze activiteit moet een vergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht worden aangevraagd bij het college van Gedeputeerde Staten. De activiteit valt onder de categorie D 18.1 van het Besluit milieueffectrapportage. Dit betekent dat Gedeputeerde Staten moeten beoordelen of ten behoeve van de omgevingsvergunning een milieueffectrapport (MER) moet worden opgesteld.

 

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben de voorgelegde informatie getoetst aan de Wet milieubeheer, met name aan artikel 7.17. Op basis daarvan hebben zij besloten dat het opstellen van een MER ten behoeve van de aanvragen om een omgevingsvergunning niet noodzakelijk is.

 

Inzage

U kunt de aanmeldingsnotitie en het besluit van 15 januari 2021 en met 25 februari 2021 op werkdagen op de volgende plaatsen inzien:

- Bibliotheek Rotterdam, 5e etage, Hoogstraat 110 te Rotterdam;

- de gemeente Westland, Omgevingscontactcentrum, Verdilaan 7 te Naaldwijk, na telefonische afspraak;

- de gemeente Westvoorne, Raadhuislaan 6 te Rockanje, na telefonische afspraak;

- de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam.

 

Vanwege de maatregelen rondom de Coronavirus-crisis kunnen de stukken bij de DCMR Milieudienst Rijnmond alleen op afspraak en uitsluitend op maandag en donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur worden ingezien aan de Parallelweg 1, 3112 NA Schiedam. Een afspraak kunt u maken door het sturen van een e-mail aan info@dcmr.nl of te bellen naar telefoonnummer 010 – 246 80 00.

 

Opmerking

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is deze beoordeling een voorbereidingsbesluit, waarop geen bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij aangetoond kan worden dat dit besluit los van het voor te bereiden besluit belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft.

 

Inlichtingen

Voor vragen en opmerkingen over het besluit en deze procedure kunt u contact opnemen met de DCMR Milieudienst Rijnmond, telefoonnummer: 010 – 246 80 00 of per email: info@dcmr.nl onder vermelding van zaaknummer: 9999169773.

Naar boven