Nieuw besluit (ex artikel 6:19 Awb) bestemmingsplan ‘Nieuwe Waalreseweg 199’ (NL.IMRO.0858.BPnwwaalreseweg199-VA03)

Logo Valkenswaard

Bekendmaking artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 6:19 van de Algemene Wet Bestuursrecht:

Burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat de gemeenteraad op 25 maart 2021 een nieuw besluit voor het bestemmingsplan Nieuwe Waalreseweg 199 (NL.IMRO.0858.BPnwwaalreseweg199-VA03) heeft vastgesteld.

Bestemmingsplan

Dit plan gaat uit van de uitbreiding van tuincentrum Coppelmans aan de Nieuwe Waalreseweg 199. Het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan Nieuwe Waalreseweg 199 (VA01) was vanwege beroep inzake stikstof vernietigd. Daarom had de gemeenteraad op 2 juli 2020 het bestemmingsplan Nieuwe Waalreseweg 199 opnieuw vastgesteld (VA02). Tegen dit bestemmingsplan is opnieuw beroep ingediend.

Artikel 6:19 Awb biedt de mogelijkheid om hangende het beroep een nieuw besluit te nemen. Nu de initiatiefnemer zijn plannen verder heeft uitgewerkt, blijkt dat het mogelijk is het bestemmingsplan nog verdergaand aan te passen, in lijn met de uitspraak van de Raad van State. In de regels is opgenomen dat een uitbreiding is toegestaan, indien het bestaande tuincentrum, exclusief de bedrijfswoning, niet meer wordt verwarmd met aardgas of andere fossiele brandstoffen. Tevens is in de regels opgenomen dat bij het in gebruik nemen van de uitbreiding van het tuincentrum, er op het dak 210 zonnepanelen zijn geplaatst, met een totaalrendement van 75.600 Wp (360 Wp per zonnepaneel). De toelichting is op dit onderdeel aangepast.

Terinzagelegging

Deze stukken zijn vanaf 29 april 2021 gedurende 6 weken digitaal te raadplegen op de website www.valkenswaard.nl/ruimtelijkeplannen en de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Gezien de huidige lockdown maatregelen wordt u aangeraden om het besluit digitaal te raadplegen. Bent u daartoe niet in staat, dan kunt u het plan op afspraak op het gemeentehuis inzien. De afspraak kunt u maken via het algemene telefoonnummer (040-2083444).

Beroep

Met ingang van 29 april 2021 kan gedurende zes weken (tot en met woensdag 9 juni 2021) tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Het beroep kan alleen worden gericht tegen de daadwerkelijke inhoud van het besluit.

Gelijktijdig met het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Valkenswaard, 28 april 2021

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de burgemeester,

drs. A.B.A.M. Ederveen

de secretaris,

drs. W.J.S.A. Weeterings MBA

Naar boven