Bestemmingsplan ‘Helenadal 34’ (NL.IMRO.0858.BPhelenadal34-VA01) gewijzigd vastgesteld

Logo Valkenswaard

Bekendmaking artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene Wet Bestuursrecht:

Burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard maken bekend dat met ingang van 29 april 2021 gedurende zes weken het door de gemeenteraad (op 25 maart 2021) gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Helenadal 34’ (NL.IMRO.0858.BPhelenadal34-VA01) ter inzage ligt.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Helenadal 34’ voorziet in de realisatie van maximaal 17 grondgebonden woningen op het perceel waar op dit moment het te slopen pand van Topsquash & Fit is gevestigd. De parkeerruimte is voorzien op het binnenterrein achter de nieuwe woningen en is toegankelijk via het Helenadal.

Wijzigingen

Voor de concrete planwijzigingen wordt verwezen naar de ‘Nota van zienswijzen en ambtelijke wijzigingen bestemmingsplan Helenadal 34’ die als bijlage bij de bestemmingsplantoelichting is opgenomen. Op hoofdlijnen zijn de volgende wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan doorgevoerd:

  • -

    De verbeelding is zodanig aangepast dat een gedeelte van de bestemming ‘Verkeer’ gewijzigd is in de bestemming ‘Wonen’;

  • -

    Artikel 5.2.2, lid d is komen te vervallen;

  • -

    In artikel 5.3.2 wordt de verwijzing gewijzigd van artikel 5.2.2, lid h naar artikel 5.2.2, lid f.

TerinzageleggingDe digitale versie is vanaf 29 april 2021 te raadplegen via de gemeentelijke website www.valkenswaard.nl/ruimtelijkeplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

U kunt het bestemmingsplan desgewenst op afspraak ook fysiek inzien. Hiervoor kunt u contact opnemen met het cluster Ruimtelijke ordening, telefonisch te bereiken via 040-2083444.

Beroep

Op grond van artikel 8.2, eerste lid, onder a van de Wet ruimtelijke ordening kan een belanghebbende met ingang van 29 april 2021 gedurende zes weken (tot en met 9 juni 2021) tegen het besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld, de gronden (motivering) van het beroep en tot slot de handtekening van indiener.

Gelijktijdig met het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op het bestemmingsplan ‘Helenadal 34’ is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Valkenswaard, 28 april 2021

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris,

drs. R.F.W. van Eijck

de burge­meester,

drs. A.B.A.M. Ederveen

Naar boven