RECTIFICATIE Weigeren Omgevingsvergunning van een Pilot Off the Grid natuurhuisje op het perceel Zuidelijke Vechtdijk 7A in Dalfsen

Logo Dalfsen

Onderstaand bericht is een rectificatie op de publicatie in KernPunten van 20 april jl. In de publicatie van 20 april is per abuis een onjuiste beroepsmogelijkheid benoemd. In onderstaande publicatie is dit aangepast. Ook is de datum waarop de termijn gaat lopen waarbinnen in beroep gegaan kan worden, aangepast op de datum van de juiste publicatie.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen heeft op 19 april 2021 een besluit genomen op de aanvraag met zaaknummer Z/20/614619 voor het bouwen van een Pilot Off the Grid natuurhuisje op het perceel Zuidelijke Vechtdijk 7A in Dalfsen. De vergunning wordt geweigerd voor de volgende activiteiten:

• het (ver)bouwen van een bouwwerk;

• het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan.

Ingediende zienswijzen

In het kader van de uitgebreide voorbereidingsprocedure als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a., onder 3° Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), waarbij wordt gevraagd om af te wijken van het bestemmingsplan, hebben het ontwerpbesluit tot verlening van de omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit van de gemeenteraad tot weigering van de verklaring van geen bedenkingen gedurende zes weken voor iedereen ter inzage gelegen. Tegen beide ontwerpbesluiten zijn zienswijzen ingediend. Voor elk besluit is de beantwoording in een aparte nota van zienswijzen.

Weigering verklaring van geen bedenkingen

In zijn vergadering van 23 november 2020 heeft de gemeenteraad de nota van zienswijze over het voornemen tot weigering van de verklaring van geen bedenkingen vastgesteld. De gemeenteraad heeft de verklaring van geen bedenkingen definitief geweigerd. Dit raadsbesluit maakt onderdeel uit van het definitieve besluit tot weigering van de omgevingsvergunning, zoals dat wordt gepubliceerd.

Inzage

Vanaf 29 april 2021 t/m 10 juni 2021 ligt het besluit tot weigering van de omgevingsvergunning die de uitgebreide procedure heeft gevolgd ter inzage bij de balie van de eenheid Publiekdienstverlening van het gemeentehuis in Dalfsen.

Instellen beroep

Tegen het besluit kunt u, en andere belanghebbenden, op grond van artikel 8:1 Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag van terinzagelegging van dit besluit een beroepschrift indienen bij de Rechtbank Overijssel, Sector Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.

Het besluit blijft gelden in de tijd dat uw beroepschrift in behandeling is. Als u dit niet wilt, vanwege een spoedeisend belang of omdat het besluit onherstelbare gevolgen heeft voor u, dan kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel, locatie Zwolle, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.

Kosten

Voor zowel de behandeling van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening moet griffierecht worden betaald.

U kunt ook digitaal het beroep- en verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor informatie, vragen of voor het maken van een afspraak voor het inzien van de omgevingsvergunning kunt u contact opnemen met de eenheid Publieksdienstverlening, telefoonnummer 14 0529. Ook kunt u een afspraak maken via https://afspraken.dalfsen.nl/

Meer informatie

Ook kunt u de stukken inzien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0148.OmOffthegridZVdijk-wg01. De bestanden zijn beschikbaar op https://digitaleplannen.nl/0148/.

Dalfsen, 28 april 2021

Burgemeester en wethouders gemeente Dalfsen

 

Naar boven