Gemeente Waadhoeke - ontwerp wijziginggsplan - Zevenhuizen 44, Franeker

Logo Waadhoeke

Het college van burgemeester en wethouders van Waadhoeke maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van 27 april 2021 tot en met 8 juni 2021 voor een ieder ter inzage ligt: het ontwerp Bestemmingsplan “Franeker – Zevenhuizen 44” en het voornemen om een hogere grenswaarde Industrielawaai van 55 dB(A) etmaalwaarde bij

de woonbestemmingen in bestemmingsplan Zevenhuizen 44 in Franeker vast te stellen

Omschrijving van het plangebied

Het perceel Zevenhuizen 44 te Franeker betreft momenteel een braakliggend perceel . De voormalige bebouwing op het perceel is inmiddels verwijderd. De initiatiefnemer heeft het voornemen om twee vrijstaande woningen op het perceel te realiseren. Dit past binnen de visie die de gemeente eerder voor dit gebied heeft uitgesproken, namelijk om op Zevenhuizen een woongebied van grote, groene kavels met hoogwaardige woningen te realiseren

Deze ontwikkeling is niet mogelijk op basis van de geldende planologische regeling uit het bestemmingsplan Franeker - Noord en Oost omdat er geen aanduiding 'wonen' is opgenomen ter plaatse van het plangebied. Om de ontwikkeling juridisch-planologisch toch te kunnen regelen, kan gebruik worden gemaakt van een wijzigingsbevoegdheid die is opgenomen in het plan. Daarbij is het opstellenvan een wijzigingsplan noodzakelijk, waarbij een onderbouwing van een goede ruimtelijke ordening hoort. Het voorliggende plan voorziet hierin.

De nieuwe woonbestemmingen liggen binnen de geluidszone van industrieterrein Franeker Oost. De geluidbelasting ten gevolge van alle bedrijven op het gezoneerde industrieterrein samen, mag op de zone 50 dB(A) etmaalwaarde bedragen. Tussen het gezoneerde industrieterrein en het plangebied staat een gebouw die op dit moment een afschermende werking heeft, door deze afschermende werking wordt voldaan aan 50 dB(A) etmaalwaarde.

Het verstandig om ter plaatse van de nieuwe woonbestemming binnen de zone een hogere waarde van 55 dB(A) vast te stellen. Dit voorkomt dat er een knelpunt ontstaat op het moment dat het gebouw tussen de woonbestemming en het industrieterrein (deels) wordt gesloopt

Inzien en/of digitaal raadplegen

Het ontwerpbestemmingsplan kan op de volgende manier worden ingezien:

- op afspraak: U kunt het ontwerpwijzigingsplan na een gemaakte afspraak bekijken op werkdagen, in beginsel tussen 8:30 en 13:00 uur, bij de bezoekersbalie in het gemeentehuis aan de Harlingerweg 18 in Franeker;

- U kunt het ook digitaal bekijken, via www.ruimtelijkeplannen.nl

De IMRO code van het plan is NL.IMRO.1949.WPFraZevenhuizen44-ONT1.

Heeft u vragen?

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan of de procedure kunt u bellen met de afdeling Omgeving, 0517 380380. Dit kan op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur.

Bent u het niet eens met het ontwerpbestemmingsplan?

Dan kunt u uw mening geven. Formeel heet dit ”een zienswijze indienen”. Tot en met 8 juni 2021 kan eenieder een zienswijze kenbaar maken. U leest hierna hoe u een zienswijze kunt indienen. U kunt op twee manieren reageren: bij voorkeur schriftelijk óf in een gesprek.

Dat kan schriftelijk via mail op info@Waadhoeke.nl of via een brief aan burgemeester en wethouders van Waadhoeke, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Heeft u liever een gesprek? Dan maakt u uiterlijk één week voor afloop van de termijn een afspraak met de ambtenaar die het ontwerpbestemmingsplan behandelt.

Vervolg na tervisielegging

Na beoordeling van eventuele zienswijzen zal het college van B&W van Waadhoeke verderop in 2021 een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan en het vaststellen van een hogere grenswaarde industrielawaai.

Franeker, 26 april 2021

 

Naar boven