Provincie Groningen - voornemen en participatie verdubbeling spoor tussen Scheemda en Winschoten

Logo Groningen

De provincie Groningen heeft het voornemen om het spoortraject tussen Scheemda en Winschoten te verdubbelen. Deze spoorverdubbeling is een belangrijk onderdeel voor de realisatie van de Wunderline.

Op de website www.provinciegroningen.nl/projecten vindt u de kennisgeving waarin u leest wat de spoorverdubbeling tussen Scheemda en Winschoten inhoudt, in welke fase dit project zit, welke ruimte er is om mee te denken, hoe u kunt reageren en waar u informatie kunt vinden.

Waarover kunt u meedenken?

De provincie Groningen voert het project samen met ProRail en de gemeente Oldambt uit. Zij willen de inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en medeoverheden tijdens de voorbereiding van de realisatie informeren en de mogelijkheid bieden om hun wensen en ideeën over het project kenbaar te maken.

Informatiebijeenkomst

Om u nader te informeren over het project wordt in samenwerking met de gemeente Oldambt op 27 mei a.s. een online informatiebijeenkomst georganiseerd. Hier zijn deskundigen van de provincie en ProRail aanwezig om nadere informatie te verstrekken en uw vragen te beantwoorden. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan binnenkort via de website.

Hoe kunt u reageren?

De provincie Groningen en ProRail nodigen u uit om van 10 mei 2021 tot en met 18 juni 2021 te reageren op het voornemen en het ontwerp om tussen Scheemda en Winschoten een spoorverdubbeling te realiseren en zo de realisatie van de Wunderline mogelijk te maken.

Reageren via

E-mailadres: spoorverdubbelingsw@provinciegroningen.nl

Postadres: Provincie Groningen

T.a.v. project Wunderline

Postbus 16

9700 AP Groningen

 

Naar boven