Vastgesteld Zuidbroek uitwerking en wijziging 42

Logo Apeldoorn

Vanaf 29 april 2021 ligt gedurende 6 weken ter inzage het besluit van burgemeester en wethouders van 20 april 2021 waarbij is besloten het uitwerkings- en wijzigingsplan Zuidbroek uitwerking en wijziging 42 met identificatiecode NL.IMRO.0200.up1044 -vas1 vast te stellen.

Het plan heeft betrekking op 2 uitwerkingen in Zuidbroek, deelgebied Het Rooster, te weten 16 woningen (in twee blokken van 8 aaneengesloten woningen in tweebouwlagen aan Satijnzwam) en 4 twee onder-een-kapwoningen aan Vliegenzwam. Daarnaast betreft het plan een wijziging van het bestemmingsplan Zuidbroek van een reeds eerder gedoogde woning aan Nijbroekseweg 34. Dit laatste op grond van de binnenplanse wijzigingsbevoegdheid in bestemmingsplan Zuidbroek, waarbij voor een perceel het aantal woningen kan worden gewijzigd naar meer dan 1. Het plan is gewijzigd vastgesteld.

De wijziging betreft een wijziging van de goot- en bouwhoogte van de woning aan de Nijbroekseweg.

Tegen het ontwerp van het plan zijn zienswijzen naar voren gebracht. Ook hebben burgemeester en wethouders bij de vaststelling wijzigingen in het plan aangebracht. Beroep kan worden ingesteld door:

∙ een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht;

∙ een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze naar voren te brengen;

∙ een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die burgemeester en wethouders bij de vaststelling in het plan hebben aangebracht.

Tot en met 10 juni 2021 kunt u uw beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het digitale plan is te raadplegen via onze website www.apeldoorn.nl/inzage, onder het kopje Bestemmingsplannen.

Het vastgestelde uitwerkings- en wijzigingsplan is ook digitaal in te zien bij het Omgevingsloket. Vanwege het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus willen wij het aantal afspraken in het stadhuis beperken. Daarom is het op dit moment niet mogelijk om (online) een fysieke afspraak te maken bij het Omgevingsloket.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer W. Weskamp op telefoonnummer 14055 of via mail w.weskamp@apeldoorn.nl.

Apeldoorn, 28 april 2021

Naar boven