Ontwerpbestemmingsplan ‘Duinweg 12 en 12A Noordwijk’ met anterieure overeenkomst ter inzage

Logo Noordwijk

Het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Duinweg 12 en 12A Noordwijk’ met plancode NL.IMRO.0575.BPMGDuinweg12-ON01, samen met de anterieure overeenkomst, ter inzage ligt. De procedure staat beschreven in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht.

Plangebied

Het plangebied is gelegen aan de Duinweg aan de rand van Noordwijk aan Zee. Achter het plangebied ligt het sportpark De Duinwetering.

Inhoud van het plan

Het plan biedt het juridisch en planologisch kader voor de bouw van een nieuwe woning op het perceel Duinweg 12A middels het verbouwen van een deel van een bestaande schuur en daarnaast voor het omzetten van de bestaande bedrijfswoning op perceel nummer 12 naar een burgerwoning. Hiertoe wordt de agrarische bestemming van het plangebied omgezet naar een woon- en een tuinbestemming. Behoudens een deel van de te verbouwen schuur zullen alle bedrijfsmatige opstallen op het perceel, waaronder kassen, worden gesloopt. Het plan biedt de mogelijkheid voor en kwaliteitsslag ter voorbereiding op de nieuwe woonwijk ‘De Nes’. Met de initiatiefnemer is een anterieure overeenkomst afgesloten.

Anterieure overeenkomst

In de anterieure overeenkomst wordt geregeld dat de plankosten en de planschade voor rekening van de initiatiefnemer komen.

Wijzigingen ten opzichte van het voorontwerp

Het ontwerpbestemmingsplan is niet gewijzigd ten opzichte van het voorontwerp.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Duinweg 12 en 12A Noordwijk' ligt vanaf woensdag 28 april tot en met dinsdag 8 juni ter inzage. Het is in te zien in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42 en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering: NL.IMRO.0575.BPMGDuinweg12-ON01. De zakelijke samenvatting van de anterieure overeenkomst ligt uitsluitend ter inzage in het gemeentehuis. In verband met de geldende beperkingen wegens de volksgezondheid is inzage in het gemeentehuis alleen mogelijk op afspraak. Inzien kan alleen van 9:00-12:00 uur en tussen 14:00-16:00 uur. Voor het maken van een inzage-afspraak kunt u bellen met +31 (0)71 36 60 000. U wordt echter dringend verzocht het plan digitaal te bekijken en alleen een afspraak te maken als dit niet anders kan.

Zienswijze indienen

Iedereen kan een zienswijze indienen. Dit moet binnen de termijn van de terinzagelegging (tot en met 8 juni) en kan mondeling, maar bij voorkeur schriftelijk (gemotiveerd en ondertekend) worden ingediend. Tegen de gesloten anterieure overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren op grond van de Algemene wet bestuursrecht of de Wet ruimtelijke ordening worden ingediend. Een zienswijze moet worden gericht aan: de gemeenteraad van Noordwijk, Postbus 298, 2200 AG Noordwijk, onder vermelding van “zienswijze ontwerpbestemmingsplan Duinweg 12 en 12A Noordwijk”. Voor een eventuele mondelinge (telefonische) zienswijze kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ontwikkeling, (071) 36 60 000.

Naar boven