Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, 2020’ en ontwerpbesluiten hogere grenswaarden Wet geluidhinder, Reimerswaal

Logo Reimerswaal

Algemeen

Op grond van artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat vanaf donderdag 29 april 2021 tot en met woensdag 9 juni 2021 het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, 2020’ met planidentificatienummer NL.IMRO.0703.BGRWBP2020-on01‎ voor iedereen ter inzage ligt.

 

Op grond van artikel 110c, lid 1, van de Wet geluidhinder maken burgemeester en wethouders tevens bekend dat ten behoeve van de aanpassingen van het bestemmingsplan vanaf donderdag 29 april 2021 tot en met woensdag 9 juni 2021 2 ontwerpbesluiten hogere grenswaarden Wet geluidhinder ter inzage liggen voor belanghebbenden.

Het bestemmingsplan en de ontwerpbesluiten hogere grenswaarden zijn te raadplegen op www.reimerswaal.nl/bestemmingsplannen. Vervolgens vindt u de stukken door op de plannen van het buitengebied te klikken. Ook kunt u de stukken inzien bij de balie in het gemeentehuis.

 

Beschrijving plangebied en omschrijving doel en inhoud bestemmingsplan

‎Het ontwerpbestemmingsplan omvat het planologisch-juridisch mogelijk maken van diverse particuliere initiatieven Op de volgende adressen worden initiatieven mogelijk gemaakt: Breedsendijk 1 in Yerseke, Grensweg 21 in Rilland, Grintweg 43 in Yerseke, Groeneweg 4 in Kruiningen, Kaasgat 4A in Kruiningen, Kapucijnenweg 40A in Rilland, Kruisweg 1 in Krabbendijke, Maartenbroersweg ong. Hansweert, Tweedeweg 2 in Rilland, Zandweg 2B in Kruiningen en Schapenweg 4 in Kruiningen en Zandweg 6 en 6A in Kruiningen. In de toelichting van het bestemmingsplan worden de initiatieven toegelicht.

Naast het mogelijk maken van de initiatieven worden de regels en de verbeelding van het bestemmingsplan ‘Buitengebied, 2019’, op onderdelen geoptimaliseerd. Voor de inhoudelijke wijzigingen verwijzen wij u naar de ter inzage liggende stukken.

Naar aanleiding van het ter inzage leggen van het voorontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, 2020’ zijn 4 inspraakreacties binnengekomen en is door 10 overlegpartners een reactie kenbaar gemaakt. Deze reacties zijn samengevat en voorzien van een beantwoording in de ‘Nota inspraak en vooroverleg’ zoals opgenomen in de bijlage van de toelichting. In een aantal gevallen heeft de reactie geleid tot een aanpassing van het bestemmingsplan. Dit is opgenomen in de beantwoording.

 

Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Ten behoeve van een aantal initiatieven is een akoestisch onderzoek uitgevoerd naar wegverkeerslawaai. Uit het akoestisch onderzoek voor de locatie Zandweg 2B blijkt dat voor de nieuwe woning een hogere waarde van 52 dB dient te worden vastgesteld ten gevolge van het wegverkeer afkomstig van de Rijksweg A58. Ook voor de nieuwe woning aan de Kapucijnenweg dient een hogere waarde van 53 dB vastgesteld te worden ten gevolge van het verkeer afkomstig van de Rijksweg A58. Burgemeester en wethouders zijn voornemens deze hogere waarden vast te stellen. Tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan worden daarom de 2 ontwerpbesluiten hogere grenswaarden ter inzage gelegd.

 

 Zienswijzen

Gedurende de termijn waarin het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt kan iedereen digitale, schriftelijke of mondelinge zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbesluiten hogere grenswaarden kenbaar maken.

Digitaal kunt u uw zienswijze indienen op de bovengenoemde locatie op onze website. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college, Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen. Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen, kunt u hiervoor een afspraak maken met mevrouw Meijers of mevrouw Geelhoed - van Veen. Het indienen van zienswijzen via e-mail is niet mogelijk.

De gemeenteraad stelt degenen die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt in de gelegenheid tot het geven van een nadere mondelinge toelichting tijdens een vergadering van de opinieraad.

Contactpersoon

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Meijers of mevrouw Geelhoed - van Veen van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zij zijn bereikbaar via ons centrale telefoonnummer 14 0113 of via ons e-mailadres gemeente@reimerswaal.nl.

Kruiningen, 28 april 2021

Namens de burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal,

ir. J. Gideonse

Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

Naar boven