Gewijzigd vastgesteld Bestemmingsplan Hofje Zandstraat

Logo Veenendaal

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan Hofje Zandstraat op 25 maart 2021 gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen houden het volgende in:

  • 1

    Het aanpassen van het plangebied;

  • 2

    het verwijderen dubbelbestemming Archeologie;

  • 3

    het toevoegen boringsvrije zone;\

  • 4

    het opnemen van een voorwaardelijke verplichting inrichtingsplan;

  • 5

    het opnemen van de juiste bouwhoogte van de monumentale kerk.

Ter inzage

Het bestemmingsplan Hofje Zandstraat ligt met ingang van donderdag 29april 2021 zes weken ter inzage (dus tot en met donderdag 10 juni 2021) in het gemeentehuis.

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunt u ook digitaal inzien op https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0345.BPHofjeZandstraat-vg01.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het plan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de realisatie van 16 studio's voor mensen met een (verstandelijke) beperking van Stichting Reinaerde in het hofje, dat is gelegen achter de Zandstraat 39. Het monumentale kerkje 'Eben Haëzer' zal hersteld worden en ruimte bieden voor nog 3 studio's en een gemeenschappelijke ruimte voor de bewoners.

Instellen beroep

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Als u belanghebbende bent en ook kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze kenbaar te maken, kunt u beroep instellen. Voor zover het de gewijzigde gedeelten betreft kan een ieder, die zich niet met die wijzigingen kan verenigen, beroep instellen. Stuur dan binnen een termijn van zes weken na de terinzagelegging van het vastgestelde bestemmingsplan een beroepschrift naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U moet in uw beroepschrift uw naam en adres, de datum en een omschrijving van dit besluit zetten. Ook moet u aangeven waarom u het niet eens bent met het bestemmingsplan. Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet is van toepassing. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepsschrift moeten worden opgenomen. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd. Vergeet u niet uw beroepschrift te ondertekenen. Houdt u er ook rekening mee dat u hiervoor griffierechten moet betalen.

Voorlopige voorziening

Soms kunt u niet wachten op de uitspraak op uw beroepschrift. U kunt dan om een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dat kan alleen als u een beroepschrift heeft ingediend. Houdt u er rekening mee dat u hiervoor moet betalen.

 

Naar boven