Gemeente Haarlem – vastgesteld bestemmingsplan - Reparatieplan C Haarlem 2020

Logo Haarlem

Vaststelling Reparatieplan C Haarlem 2020

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat Reparatieplan C Haarlem 2020 op 22 april jl. gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad. Het reparatieplan ligt vanaf woensdag 28 april ter inzage tot en met 9 juni 2021.

Toelichting

Het Reparatieplan (met nummer NL.IMRO.0392. BP0120005-va01 ) herstelt onvolkomenheden in andere bestemmingsplannen. Daarnaast zijn er onder andere regels opgenomen over het reguleren van verschillende woonvormen, het behoud van het aanzien van beeldbepalende panden en het gebruik van snippergroen. Voor een overzicht van de exacte locaties verwijzen wij naar hoofdstuk 2 van de toelichting van het Reparatieplan. Bij het reparatieplan is ook een overzicht toegevoegd met de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan.

Inzage

Het Reparatieplan kan vanaf 28 april worden geraadpleegd:

  • In de publiekshal Raakspoort, Zijlvest 39 in Haarlem.

De gemeente werkt momenteel i.v.m. de corona-omstandigheden uitsluitend op afspraak. Voor het inzien van het bestemmingsplan kunt u een afspraak maken, bij voorkeur via de website www.haarlem.nl of anders via het telefoonnummer 14023. Ook kunt u een digitale versie van het plan per e-mail ontvangen. Voor deze optie kunt u contact opnemen met de heer N.C. Brink via bestemmingsplannen@haarlem.nl. Het bestemmingsplan (met analoge verbeelding) vindt u ook op de website, namelijk onder het betreffende onderwerp op de Raadsagenda van 22 april 2021. Wij adviseren u bij het maken van een afspraak of het opvragen van het bestemmingsplan rekening te houden met de termijn waarbinnen beroep kan worden ingediend.

Beroep

Tegen het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop dit besluit ter inzage is gelegd beroep instellen (29 april t/m 9 juni) bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Daarnaast kan een belanghebbende beroep instellen tegen wijzigingen ten opzichte van het ontwerp, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan door de raad zijn aangebracht.

Degene die beroep instelt kan ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt op 10 juni 2021 in werking (daags na afloop van de beroepstermijn). Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, dan treedt het bestemmingsplan nog niet in werking. Eerst zal de voorzitter een uitspraak moeten doen op het verzoek.

Voor de behandeling van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor nadere informatie over deze procedure(s) kunt u zich wenden tot de Raad van State (telefoon 070 – 426 44 26).

Naar boven