Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Adriaen Lauwereyszstraat 6’ te Middelburg

Logo Middelburg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Middelburg maken bekend dat de gemeenteraad op 15 april 2021 met toepassing van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) het bestemmingsplan ‘Adriaen Lauwereyszstraat 6’ gewijzigd heeft vastgesteld en besloten heeft geen exploitatieplan vast te stellen.

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan liggen met ingang van 29 april 2021 tot en met 9 juni 2021 voor een ieder ter inzage aan de vakbalie van het Stadskantoor aan de Kanaalweg 3 te Middelburg.

Het plangebied bevindt zich op het adres Adriaen Lauwereyszstraat 6 in het westen van Middelburg. Op deze locatie bevindt zich momenteel kerkgebouw ‘De Morgenster’. Het plangebied wordt aan alle zijden begrenst door wegen. Aan de noordzijde betreft het de Adriaen Obrysstraat, aan de westzijde de Dirck Arentszstraat, aan de oostzijde de Mortierestraat en aan de zuidzijde de Adriaen Lauwereyszstraat.

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan zijn ook digitaal te raadplegen via de website www.middelburg.nl onder Inwoners / Bouwen en wonen / Bestemmingsplannen / Plannen in procedure. Daarnaast is het bestemmingsplan raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder plancode NL.IMRO.0687.BPBREALAU-VG01.

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn, tenzij bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening, zoals bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, is gedaan. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Door de maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus te beperken, kent het Stadskantoor op dit moment specifieke bezoekregels. Indien u het plan wenst in zien, dient u hiervoor een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer (0118) 675 510.

Middelburg, 28 april 2021

Naar boven