Besluit vaststelling hogere grenswaarde Nesserwei/Dongerawei N358 Ternaard

Logo Noardeast-Fryslân

Vaststellen hogere waarde wegverkeerslawaai

Burgemeester en wethouders van de gemeente Noardeast-Fryslân hebben een hogere waarde vastgesteld vanwege wegverkeerslawaai voor het mogelijk maken van een nieuwe agrarische bedrijfswoning aan de Nesserwei 5 te Ternaard. Het plangebied ligt binnen de wettelijke geluidzone van de Dongerawei N358.

Uit geluidsonderzoek is gebleken dat de voorkeursgrenswaarde als gevolg van het wegverkeer wordt overschreden. Hiervoor hebben burgemeester en wethouders een hogere grenswaarde vastgesteld. Voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting op de gevel van de woning zal deze maximaal 58dB mogen bedragen.

Het besluit hogere grenswaarde inzien

Het besluit en bijbehorende stukken worden digitaal ter inzage gelegd van donderdag 29 april tot en met woensdag 2 juni 2021. U kunt de stukken bekijken op https://www.noardeast-fryslan.nl/plannen-noardeast-fryslan-ter-inzage.

Wilt u reageren?

Tot en met 2 juni 2021 kunt u een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500EA Den Haag).

Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

  • 1.

    Een belanghebbende die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden bij het college van burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht;

  • 2.

    Een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn of haar zienswijze tegen het ontwerpbesluit bij het college van burgemeester en wethouders naar voren te brengen.

    Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u een voorlopige voorziening aanvragen. Voor meer informatie over de beroepsprocedure en voorlopige voorziening, kunt u kijken op: https://www.raadvanstate.nl/bestuursrechtspraak/ 

    Vragen?

    Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met het team Romte, telefoon: 0519-298888.

 

Naar boven